Cum poti sa te bucuri de rezultate atunci cand faci exercitii fizice acasa

Cluj - Napoca - 19 martie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport, Internet, Cursuri

In ultimii ani tot mai multi romani au inceput sa realizeze importanta unui stil de viata sanatos. Acest stil de viata sanatos inseamna pe langa o alimentatie echilibrata si sanatoasa, inclusiv un stil de viata care sa includa exercitii fizice efectuate periodic. Din acest punct de vedere numarul persoanelor care au inceput sa mearga la salile de fitness a crescut constant.

exercitii fizice acasa

exercitii fizice acasa

Pe de alta parte exista si persoane care considera ca pot avea un stil de viata care sa includa miscare si activitati fizice inclusiv daca nu frecventeaza salile de fitness. In acest sens aceste persoane opteaza pentru exercitii fizice efectuate in propria locuinta, indiferent daca vorbim despre apartamente sau case la curte. Totusi, trebuie spus ca pentru a vedea rezultatele acestor exercitii fizice acasa este important sa stii care sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere.

Stabileste un program de exercitii fizice si urmeaza-l

Pentru eficienta rezultatelor exercitiilor fizice cel mai important aspect este acela de a urma un program zilnic sau saptamanal. Vorbim aici despre stabilirea cu exactitate a duratei sedintelor de exercitii fizice, dar si stabilirea cu exactitate a duratei acestor antrenamente, chiar daca ele sunt facute acasa.

In stabilirea programului de exercitii fizice acasa este important sa ai in vedere programul de la locul de munca si de timpul alocat celorlalte sarcini de care trebuie sa te ocupi. Insa este important sa nu lasi pe ultimul loc antrenamentele fizice. Si orice ai face, respectarea programului de exercitii trebuie sa fie un obiectiv clar pentru a vedea rezultatele acestor antrenamente.

Nu te lasa distras(a) de nimic

In zilele noastre este foarte usor sa fim distrasi de numeroasele surse de informare si de conectare cu cei din jurul nostru. Fie ca vorbim despre telefonul mobil, despre televizor sau despre persoanele din jurul nostru, atunci cand am stabilit ca vom face exercitiile fizice este important sa evitam orice astfel de distragere.

Si acest lucru este mai dificil de facut atunci cand facem exercitii fizice acasa comparativ cu antrenamentele facute la sala. Insa doar prin evitarea distragerilor vei putea observa rezultate in privinta acestor antrenamente fizice organizate pe cont propriu in propria locuinta.

Schimba periodic programul de exercitii

Un alt aspect de care este bine sa tii cont atunci cand ai ales sa faci exercitii fizice acasa se refera la tipurile de astfel de exercitii. Pentru a observa rezultate si pentru ca aceste antrenamente sa fie eficiente este indicat sa schimbi periodic si constant exercitiile pe care le faci. Doar in acest mod vei putea sa lucrezi toate grupele de muschi si vei oferi corpului provocari noi pe durata antrenamentelor.

Chiar daca acest lucru inseamna un efort fizic mai mare, trebuie spus ca doar asa vei vedea rezultate intr-un termen cat mai scurt. In cazul in care nu stii ce tipuri de exercitii ai putea alterna, poti cauta diferite programe online de exerctii fizice propuse pentru antrenamentul individual de catre antrenori cu experienta in acest domeniu.