Cum sa iti promovezi un blog

BUCURESTI - 5 decembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate

Este adevarat faptul ca in ultima perioada se vorbeste tot mai mult despre bloguri si blogerii din Romania, ceea ce nu poate decat sa sne bucure. Dar pentru cei care nu siu ce inseamna un blog trebuie spus ca este de fapt vorba despre o pagina de internet, gratuita, pe care o puteti personaliza dupa bunul plac, adaugand continut de calitate.

.

.

Mai mult decat atat, cuvantul blog  este prescurtarea de la weblog care intr-o traducere ad-hoc ar inseamna jurnal online iar blogosfera reprezinta totalitatea blogurilor si a bloggerilor.In Romania in momentul de fata exista aproximativ 10 000 de bloguri.asadar daca te gandesti sa te alaturi si tu acestei comunitati, care se afla in continua crestere, este indicat sa clarifici cateva lucruri pentru inceput. Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa iti raspunzi tu singur inainte de a te apuca de bloging pentru a fi sigur ca acesta este ceea ce iti doresti.

1. Cum sau unde se face un blog ?

Exista nenumarate site-uri care va ofera gazduire gratuita pentru bloguri, cum ar fi: blogger.com si wordpress.com dar si multe altele. Daca sunteti in cautare de unele site-uri romanesti puteti gasi imediat pe google: weblog.ro, myblog.ro, ablog.ro. Totul este atat de simplu si usor, pentru ca veti primi informatii relevante despre crearea unui blog care dureaza doar cateva minute.

2. Ce informatii trebuie sa contina un blog?

Daca tot v-ati facut un blog urmeaza sa va ganditi la subiectul pe care sa-l contina aceasta pagina de internet. Adica sa va faceti un jurnal online unde sa vorbiti despre lucurile de interes major care va preocupa.

Cu timpul au aparut o diversitate de bloguri cum ar fi: bloguri jurnalistice, de fotbal, bloguri foto, bloguri culinare, de calatorie sau pur si simplu o pagina de internet ce contine diverse informatii. Altfel spus blogul iti ofera libertatea de a adauga orice fel de continut, cu conditia ca acesta sa fie bine structurat si sa atraga intr-un mod cu totul aparte.

3. Este momentul a blogul tau sa faca parte din blogosfera?

Pai da, din moment ce ai un blog, si continut atragator, urmatorul lucru care ar trebui sa te preocupe este promovarea. Cu siguranta din moment ce faci un efort sa scrii vrei ca cineva sa acceseze blogul tau si sa citeasca informatiile relevate acolo. In acest mod simti ca munca ta nu este in zadar ci este recompensata asa cum iti doresti.

O modalitate simpla si indicata este sa invitati si alti bloggeri care sa va viziteze pagina.O alta modalitate de promovare este cu ajutorul rss, astfel ca toate platformele de blog genereaza si un rss. Acesta este un fisier ce contine tot ce apare pe blogul tau sau daca vrei doar sumarul.

Aceste lucruri sunt necesare pentru crearea unui blog si introducerea lui in blogosfera. Este important sa postati periodic continut dar sa aveti posturi foarte lungi pentru a nu plicitisi si a le pastra interesul pentru ceea ce faceti.Pentru mai multe detalii vizitati blogul nostru www.romantik.ro.

 

Taguri: blog