Cutii automate - generalitati

BUCURESTI - 31 iulie 2017

Comunicat tip General in Auto

O cutie automată montata pe un autovehicul nu numai că îţi permite un control mai bun al autovehiculului, dar face ca experienţa şofatului mai confortabilă, mai plăcută şi mai rafinată.

O cutie  automată montata pe un autovehicul  nu numai că îţi permite un control mai bun al autovehiculului, dar face ca experienţa şofatului mai confortabilă, mai plăcută şi mai rafinată.

O cutie automată montata pe un autovehicul este uşor de folosit chiar şi de cei abia initiati in taina sofatului. Pentru utilizarea cutiei automate nu este nevoie decât să treci schimbătorul de viteze în poziţie şi ai plecat la drum.

Eliberând șoferul de la trecerea manuală a treptelor de viteză, ca și alte sisteme de transmisie pe vehicule, permite un motor cu combustie internă, cel mai adecvat pentru a funcționa la o viteză de rotație relativ ridicată, pentru a furniza o gamă de ieșiri de turație și cuplu necesar pentru deplasarea vehiculului. Numărul de rapoarte de transmisie din față este adesea exprimat și pentru transmisiile manuale (de ex. Manuală cu 6 trepte).

Autovehiculele dotate cu transmisie automată permit plecare din rampă fără ca motorul să se oprească, cum se întâmplă, de obicei, la cele manuale.

La autovehiculele dotate cu cutie de transmisie automata, nu este nevoie să ai o anumită experienţă în spatele volanului pentru a pleca lin de la semafor ea face acest lucru pentru dumneavoastra  şi fără a ajunge în situaţia penibilă de a opri motorul şi a fi claxonat de ceilalţi participanţi din trafic.

Consum redus (valabil pentru cutiile cu dublu ambreiaj)

În prezent cutiile de viteza automate au ajuns atât de performante încat consumul este foarte apropiat sau chiar egal cu cel al cutiilor manuale.

Pentru cei mai mulţi dintre noi  un autovehicul dotat cu o cutie de viteze automată este un autovehicul care  nu are pedală de ambreiaj şi poate schimba treptele de viteză singură, fără intervenţia şoferului. La bază, explicaţia este simplă şi foarte practică.

Totuşi, cutiile de viteze automate se împart în mai multe categorii, în funcţie de principiu de funcţionare. În continuare vom încerca să explicăm pe scurt ce se găseşte în spatele unor denumiri precum: cutie automată cu convertizor de cuplu, cutie cu dublu ambreiaj, cutie robotizată, cutie cu variaţie continuă sau cutie secvenţială, toate încadrate general în acelaşi segment, al cutiilor de viteze automate.

 Cea mai des întâlnită cutie de viteze automată este cea cu convertizor de cuplu. Aceasta este regăsită la aproape toţi constructorii de automobile . Cea mai nouă versiune a acestei cutii oferă 9 trepte, iar generaţia anterioară 8 trepte.

Cutia automată cu convertizor de cuplu are un sistem de funcţionare extrem de complex, cu un sistem de angrenaje planetare şi convertizor de cuplu.

Eficienţa acesteia a crescut enorm în ultimii ani, în special datorită faptului că noile cutii merg mai mult în priză directă, fără patinare, precum o fac şi cutiile manuale. De aceea valorile de consum date de producători nu mai diferă prea mult între o cutie manuală şi una automată.

Avanatajele unei astfel de cutii sunt confortul foarte bun pe care îl oferă, treptele fiind schimbate foarte fluent, fără şocuri. Cele mai noi versiuni ale cutiilor automate au timpi de schimbare a treptelor foarte buni, în timp ce modelele mai vechi au o pauză sensibilă la trecerea de la o treaptă la alta.Pentru mai multe informatii si detalii, va invitam sa vizitati site-ul:http://www.reparatiecutieautomata.ro

 

Taguri: cutii automate