De ce nu trebuie sa-ti lipseasca din masina o sufa pentru tractare?

Urlati - 28 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Daca detii o masina si conduci de obicei la drum lung, trebuie sa te preocupi de anumite detalii tehnice si sa ai in vedere faptul ca, la un moment dat pot aparea situatii neprevazute. Pentru orice eventualitate, in trusa auto trebuie sa se regaseasca uneltele cele mai importante, care te ajuta sa depasesti cu bine orice situatie.

sufa mecanica

sufa mecanica

Pe langa cric, surubelnita, un set de chei si lanturi trebuie sa ai si o sufa mecanica. Nu trebuie sa fii mecanic sa poti utiliza cu indeletnicire o sufa, ci doar sa fii preocupat sa respecti anumite reguli cu maxima rigurozitate. In unele situatii mai grave, nu este suficient sa folosesti o unealta de acest gen ci trebuie sa-ti remorchezi masina si sa o duci la service. In acest context, sufa de remorcare ocupa un loc extrem de important.

Sufele cu ochiuri la ambele capete sau doar la un capat, protejeaza cablul impotriva frecarii si fac ca activitatea de remorcare sa se desfasoara in mod optim.Exista o larga diversitate de sufe cu ochiuri moi sau tari, cu ochiuri mai mari sau mai mici. astfel ca le poti achizitiona pe care vrei, in functie de necesitati. Unele sufe au ambele capete sudate ceea ce impiedica despletirea toroanelor si totodata, maresc nivelul de siguranta al produsului final.

Cu o sufa mecanica de calitate te bucuri de maxima securitate si poti duce fiecare proiect la bun sfarsit. Sufa este realizata prin intoarcerea capatului liber al cablului de tractiune care este prins sub manson cu ajutorul unei prese hidraulice.

Acestea sunt fabricate in conformitate deplina cu standardele cablurilor de tractiune si prezinta un grad inalt de rezistenta. Sunt disponibile in mai multe variante, deoarece dimensiunile difera. Sufele se poti folosi cu maxima eficienta chiar si la temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate. 

Cum sa folosesti in mod optim o sufa mecanica ?

Achizitioneaza o sufa mecanica de inalta calitate si inspecteaz-o atent inainte de fiecare utilizare. Ai grija sa o pozitionezi atent protejand-o de muchiile care ar putea sa o taie inca de la prima atingere.

Agata corect sarcina in terminatia sufei pentru ca operatiunea de tractare sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Respecta capacitatea de ridicare a sufei si nu depasi sarcina maxima pe care o poate sustine. Atunci cand nu sunt folosite, sufele trebuie depozitate in mod corespunzator, pe stative speciale.

Respecta cu precizie aceste detalii tehnice daca nu vrei sa ai surprize neplacute mai tarziu. Nu innoda niciodata sufa si nu o forta la prindere daca vrei sa manipulezi cu usurinta o anumita sarcina. Ai grija sa nu supui sufele la diferite socuri in timpul manupularii marfurilor.

Inainte de a desfasura actiunea de remorcare este important sa o inspectati foarte atent iar daca se constata ca i-a fost afectata integritatea, aceasta nu mai trebuie folosita.

Toate sufele trebuie sa fie prevazute cu o placuta de identificare metalica, pe care sunt specificate datele de identificare, si-anume : diametrul cablului, sarcina maxima de lucru, numarul de braţe, lungimea si seria.Tine cont de toate aceste date extrem de importante si bucura-te de reusita de fiecare data. Pentru a achizitiona o sufa mecanica smplu si rapid, acceseaza site-ul online cabluritractiune.ro.

Taguri: sufa mecanica