De ce sunt importante proiectele de de integrare pentru tinerii NEETs

BUCURESTI - 17 iunie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Educatie / Cultura, Cursuri

La noi in tara, pentru anumite categorii de persoane, situatia locurilor de munca nu este deloc favorabila. De exemplu, NEETs, este o categorie sociala de persoane care nu au un loc de munca dar nici nu sunt inscrisi la studii, facand referire la tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani.

Integrareneets.ro

Integrareneets.ro

In cazul acestor persoane, posibilitatea de a se angaja este una foarte scazuta, in special pentru cei tineri care provin din medii defavorizate, din medii care nu le-a oferit posibilitatea unei educatii corespunzatoare. In plus, multi tineri, fie de nevoie sau pur si simplu din cauza faptului ca nu au beneficiat de o educatie corespunzatoare, ajung sa lucreze fara contract legal, la negru, fapt care este cu totul in dezavantajul lor.

In ajutorul acestor tineri NEETs, sar in ajutor cei din cadrul proiectului Integrareneets.ro. Acesta este un proiect pe fonduri europene de integrare in piata muncii a tinerilor NEETs - acei tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani care nu sunt nici la o scoala sau o faculate si care nu au nici un loc de munca.

Proiectul este gandit ca sa ajute si a fost gandit ca un program complex si bine pus la punct, ce implica masuri active si personalizate de ocupare a tinerilor NEETs, cu scopul de a consilia si oferi suport financiar pentru deschiderea unei noi afaceri, persoanelor mai putin favorizate. Proiectul are drept tinta regiunile mai putin dezvoltate precum: Sud-Vest Oltenia, Sud-Est și Sud Muntenia.

Tinerii care se inscriu in cadrul acestui proiect de integrare, vor beneficia de training-uri in urma carora vor putea invata o multime de lucruri foarte importante despre ce inseamna un business. Ulterior isi vor putea dezvolta un plan de afaceri care va fi evaluat, iar daca acesta este bun, poate primi pana la 25.000 de Euro pentru dezvoltarea propriului business.

Conform statisticilor, numarul tinerilor care nu au un loc de munca si care primesc somaj, este intr-o continua crestere de la an la an, lucru care este cu adevarat ingrijorator. Ce este mai ingrijorator de atat, este faptul ca acesti tineri, din lipsa educatiei si a unei viziuni, aleg sa trateze cu pasivitate problema si sa se multumeasca din putinul oferit de somaj, chiar daca acesti bani abia le ajung de la o luna la alta. Exista si situatia in care nu figureaza ca angajati, primesc somaj dar lucreaza fara carte de munca, avand astfel un venit suplimentar. Aceasta practica este des intalnita la noi in tara, insa, pe termen lung nu este deloc avantajoasa.

Procedura de inscriere in cadrul acestui proiect este una simpla, fiind necesare cateva documente. Toate aceste detalii plus multe altele cu privire la acest proiect de integrare al tinerilor NEETs, va sunt puse la dispozitie online, pe site-ul Integrareneets.ro , la numai un simplu click distanta si usor de accesat.

Pe scurt, pentru a fi eligibil in grupul tinta, la data intrarii in operatiune, o persoana trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:

*  Sa fie tanar NEETs cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani,

*  Sa fie inregistrat si profilat de SPO (Serviciul Public de Ocupare),

*  Sa aiba domiciliul sau resedinta in regiunile de dezvoltare vizate de proiect (Sud-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia).

Importanta unui proiect precum Integrareneets.ro este foarte mare, tocmai datorita faptului ca, poate schimba viitorul pentru foarte multi tineri.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/de-ce-sunt-importante-proiectele-de-de-integrare-pentru-tinerii-neets