Dedurizarea apei – De ce ai nevoie de sisteme dedurizare

BUCURESTI - 27 decembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Duritatea mare a apei este inerenta nu numai resurselor furnizate prin sistemul centralizat de alimentare cu apa, ci si lichidului extras in mod autonom (din fantana arteziana). Termenul „dur” inseamna prezenta unei cantitati mari de saruri metalice (magneziu, calciu) care formeaza scara notorie de pe peretii ibricelor, tigailor, serpentinelor de incalzire ale cazanelor etc.

sisteme dedurizare

sisteme dedurizare

In timp, un astfel de raid poate dezactiva aparatele de uz casnic si echipamentele industriale valoroase. Pentru a efectua curatarea eficienta a materiei in suspensie si pentru a imbunatati gustul apei, ai nevoie de sisteme dedurizare apa speciale, realizate sub forma unui filtru compact. Exista o gama larga de produse concepute pentru diferite capacitati si deplasari.

Fara defectiuni ale aparatelor electrocasnice

Apa dura de la robinet provoaca multe probleme. Pe langa defectiunea aparatelor de uz casnic, iti afecteaza negativ sanatatea si aspectul. Fierberea si filtrarea grosiera cu ajutorul ulcioarelor nu rezolva problema, deoarece sarurile metalice continua sa fie prezente in lichid.

Printre complicatiile frecvente cauzate de rigiditatea crescuta, se numara: pierderea luminozitatii originale a textilelor si a hainelor spalate; postgust neplacut; strangerea pielii dupa urmatoarea spalare, peeling si roseata; reactii alergice (eruptii cutanate etc.); par lipsit de stralucire; tulburari ale activitatii tractului gastro-intestinal, rinichilor, ficatului; boli articulare etc.

Pentru a evita astfel de probleme, este necesar sa cumperi sisteme dedurizare de apa. De obicei sunt instalate la intrarea in sistem, in fata unui incalzitor de apa pe gaz sau a unui incalzitor de apa electric.

Sisteme dedurizare - Tipuri si caracteristici

Exista urmatoarele tipuri de sisteme dedurizare apa, in functie de reactivul principal:

Magnetic - transforma bicarbonatul de calciu in cristale speciale care nu se lipesc de suprafetele metalice ale dispozitivelor de incalzire.

Cu pulbere de polifosfat - disponibil sub forma de baloane. Ele ajuta la obtinerea numai de apa pentru nevoile casnice. Nu va fi posibil sa-l folosesti in forma pura sau pentru gatit. Difera prin usurinta instalarii.

Cu rasini schimbatoare de ioni - montate pe diferite sectiuni ale conductei. Recunoscut ca fiind cel mai eficient, versatil si sigur. Rasinile absorb eficient suspensiile solide, iar cartusele in sine pot fi regenerate de multe ori, restabilind calitatea curatarii. Pentru regenerare se foloseste o solutie de sare de masa.

Sisteme dedurizare – Avantaje

Sistemele dedurizare apa dura  au un efect complex. Ele previn formarea depunerilor care se acumuleaza pe suprafetele interioare ale conductelor sistemelor de incalzire si de alimentare cu apa calda, imbunatatind in acelasi timp transferul de caldura.

Previn aparitia sedimentelor insolubile si a calcarului pe obiectele sanitare si pe vase. Asigura functionarea in siguranta a aparatelor destinate incalzirii apei (masini de spalat si masini de spalat vase, incalzitoare de apa de diferite capacitati). Ajuta la utilizarea rationala a detergentilor (geluri, sampoane, pudre), reducand consumul acestora.

Pretul sistemelor dedurizare apa este destul de accesibil. Actiunea lor se bazeaza pe sistemul de substitutie ionica prin rasini speciale schimbatoare de ioni. Dispozitivele functioneaza automat, fara a necesita monitorizare si control constant.

Toate datele sunt citite si inregistrate de un microprocesor, care, daca este necesar, poate restabili capacitatea de filtrare a cartusului. Pentru a optimiza functionarea sistemelor dedurizare apa si a prelungi durata de viata a acestora, este recomandabil sa alegi echipamente auxiliare.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aleroma/dedurizarea-apei-de-ce-ai-nevoie-de-sisteme-dedurizare