Estetica dentara, ce este si cand sa apelezi la ea?

Brasov - 29 octombrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Rolul pe care un zambet frumos il are este extrem de important, mai ales in ceea ce priveste increderea in sine. De aceea, foarte multi oameni merg la stomatolog pentru a-si trata afectiunile dentare si a-si corecta defectele care tin de aceasta zona a corpului.

estetica dentara

estetica dentara

Cu toate ca principalul motiv pentru care acestia aleg sa mearga la dentist este pentru o stare de sanatate mai buna, unele tratamente si interventii au rolul de a oferi un zambet mai frumos si un aspect estetic general mai placut. Ceea ce nu multi dintre pacientii medicilor dentisti stiu este faptul ca aceste tipuri de tratamente tin de o ramura numita estetica dentara .

Ce este estetica dentara?

Estetica dentara, la fel ca implantologia, endodontia sau ortodontia, reprezinta un sector de activitate din domeniul stomatologiei. Aceasta are ca obiectiv obtinerea unei danturi frumoase si aspectuoase, dar care nu ar putea functiona pe o baza de dinti nesanatosi si cu carii.

Prin urmare, pentru a putea obtine zambetul visat, cei care merg la o clinica stomatologica numai pentru a-si infrumuseta dantura vor putea observa ca, pana a ajunge la rezultatul dorit, vor fi nevoiti sa treaca prin mai multe tipuri de tratamente si proceduri. Astfel ca, estetica dentara este strans legata de celelalte ramuri ale stomatologiei.

Ce proceduri sunt specifice esteticii dentare?

Aducand in discutie estetica dentara, probabil foarte multi oameni o vor asocia cu procedurile de albire a dintilor, lucru care nu este departe de adevar, ba dimpotriva. Tratamentele de albire dentara profesionala reprezinta una dintre cele mai populare proceduri de estetica dentara. Dar acesteia i se adauga si alte tipuri de tratamente, al caror rol principal este tot acela de a reda zambetului frumusetea.

Un astfel de tratament este cel cu implanturi dentare, care face parte si din sectorul implantologiei. Acest lucru se datoreaza faptului ca unul dintre principalele motive pentru care oamenii au nevoie de un implant dentar este pentru a obtine o dantura completa, sanatoasa si cu un aspect estetic placut.

In plus, oamenii care isi doresc zambetul perfect au si solutia fatetelor dentare, o alta procedura de estetica dentara. Acesta este un tratament minim invaziv, care utilizeaza materiale de calitate, cum este ceramica, si care consta in aplicarea unor lamele subtiri pe suprafata dintelui pentru a-i putea oferi culoarea si designul dorite.

De asemenea, in aceasta categorie de proceduri si tratamente pot fi incluse si detartrajul dentar sau aparatele dentare. Exista chiar si posibilitatea aplicarii de bijuterii dentare, pentru persoanele mai curajoase si nonconformiste, a caror dantura nu prezinta probleme.

Care sunt beneficiile oferite de tratamentele de estetica dentara? 

Principalul si cel mai important beneficiu de care se pot bucura pacientii care au trecut prin tratamente sau proceduri de estetica dentara este obtinerea unui zambet frumos si sanatos.

Odata cu acesta, si stima de sine, precum si dorinta de a interactiona cu oamenii, sunt mult imbunatatite, deoarece nu mai exista nicio ingrijorare sau teama legate de dantura si problemele asociate ei.