Implanturi dentare si diabet: se recomanda?

BUCURESTI - 26 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Auzim adesea ca protezele pe implanturi dentare fast and fixed prezinta astazi cea mai eficienta solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa. Si chiar asa este. Se mai mentioneaza uneori ca implanturile dentare si diabetul pot fi compatibile. Dar, oare chiar acesta este cazul? Raspunsul la aceasta intrebare este, de asemenea, da, dar cu cateva avertismente.

Implanturi dentare

Implanturi dentare

Acest articol ofera cateva informatii relevante cu privire la masurile de luat in considerare atunci cand asociem implanturile dentare si diabetul. Mai presus de toate, este important de retinut ca nimic nu egaleaza tehnica avansata a protezelor pe implanturi dentare. Actioneaza ca si cum ai mai avea dinti adevarati, cu toate avantajele pe care aceasta le ofera, indiferent daca ai sau nu diabet.

Protezele pe implanturi dentare fast and fixed refac dintii si zambetul asigurand in acelasi timp o mestecare puternica si eficienta. De asemenea, aceasta tehnica avansata stimuleaza oasele maxilare si gingiile, asa cum fac dintii adevarati. Implanturile dentare mentin astfel aspectul tineresc al fetei. Si astfel intarzie imbatranirea.

De ce se spune uneori ca implanturile dentare si diabetul necesita anumite precautii?

Daca ai diabet, te vei obisnui cu unele particularitati din viata de zi cu zi. Acestea includ nu numai dieta potrivita, ci si alte domenii ale vietii. Pentru o lunga perioada de timp, diabetul zaharat a fost considerat o contraindicatie pentru protezele dentare de inalta calitate bazate pe implanturi dentare.

Citeste si: 7 sfaturi pentru igiena orala la copii

Acest lucru s-a datorat partial din cauza vindecarii grele. Se stie de mult timp ca diabetul si nivelurile ridicate ale zaharului din sange care rezulta cresc riscul de parodontita. De aici s-a dedus ca riscul de periimplantita este de asemenea semnificativ si, prin urmare, implanturile dentare sunt nepotrivite in sine pentru diabetici.

In ultimii ani, numarul de diabet zaharat legat de varsta a continuat sa creasca. Cei afectati impartasesc dorinta de a avea o proteza estetica cu confort ridicat la purtare, ca pacientii sanatosi. Din acest motiv, Grupul de lucru al Societatilor Medicale Stiintifice (AWMF) s-a dedicat intrebarilor centrale legate de subiectul „protezelor dentare in diabet” si a creat un ghid. Rezultatul: In anumite conditii, implantologia moderna permite persoanelor cu diabet zaharat sa faca implanturi dentare.

Combinarea implanturilor dentare si a diabetului zaharat este pe deplin posibila pentru multi oameni. Este insa necesar sa iei anumite masuri de precautie inainte de a face alegerea implanturilor dentare fast and fixed, in timpul procesului de vindecare si dupa.

Mai presus de toate, se recomanda insistent sa se echilibreze diabetul. Acest lucru este esential pentru bunastarea persoanei si mai ales pentru sanatatea corpului si a gurii sale. Avand un diabet zaharat echilibrat, atunci este realist sa planifici plasarea implanturilor dentare.

In plus, deoarece persoanele cu diabet zaharat sunt mai predispuse la dezvoltarea bolii parodontale, este, de asemenea, necesar sa se verifice si sa se remedieze aceasta problema daca este prezenta. Astfel, inainte de a pune implanturile dentare, medicul stomatolog poate evalua starea gurii pacientului diabetic si apoi trata boala parodontala diagnosticata.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/implanturi-dentare-si-diabet-se-recomanda