Importanta devizelor in constructii

Slatina - 21 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

In momentul in care discutam despre un proiect in domeniul constructiilor trebuie sa avem in vedere ca un astfel de proiect inseamna si costuri semnificative. Aceste costuri sunt date de preturile materialelor folosite in proiect, dar si de manopera necesara pentru realizarea proiectului.Din acest punct de vedere este recomandat ca inaintea inceperii oricarui proiect de constructii sa intocmesti un deviz.

.

.

Un deviz in constructii inseamna o gestionare foarte eficienta a tuturor costurilor necesare pentru un astfel de proiect. Devizele in domeniul constructiilor sunt facultative in cazul in care vorbim despre proiectele private, insa sunt obligatorii in cazul constructiilor realizate din fonduri publice. Pentru intocmirea unor devize constructii este necesar sa apelezi la specialisti in intocmire devize.

 Principalele atuuri ale devizelor in constructii

De cele mai multe ori beneficiarul unui proiect de constructii are cunostinte foarte putine sau deloc cu privire la domeniul constructiilor. In schimb beneficiarul este cel care asigura partea de finantare a proiectului. Si cum fiecare investitor si beneficiar isi doreste sa investeasca cat mai eficient orice suma, un deviz este cea mai buna unealta in estimarea costurilor unui proiect de constructii.

 Cu ajutorul unor devize constructii fiecare investitor si dezvoltator al unui astfel de proiect va putea avea o imagine clara asupra costurilor cu materialele, cu echipamentele si utilajele, cu transportul materialelor si al echipamentelor, dar si cu privire la mana de lucru. Toate aceste costuri sunt detaliate si defalcate pe categorii astfel incat sa existe o imagine clara si completa asupra costurilor proiectului.

In cadrul oricarei investii este foarte important sa ai imaginea completa asupra costurilor totale estimate. Doar astfel poti avea certitudinea ca te poti incadra in bugetul stabilit si ca vei avea imaginea de ansamblu a costurilor totale pentru proiectul ce urmeaza a fi dezvoltat.

Variante de devize constructii

In momentul in care discutam despre intocmire devize vorbim despre mai multe tipuri de astfel de documente. Un prim tip de astfel de document este devizul general. Acest tip de deviz asigura o imagine cu privire la toate cheltuielile necesare pentru derularea unui proiect in domeniul constructiilor. Devizul general este prezentat pe mai multe capitole si subcapitole.

Un al doilea tip de deviz se refera la devizele pe obiectul de investitie ce urmeaza a fi dezvoltat. Si un al treilea tip de deviz se refera la documentul care reda lista de cantitati de lucrari necesare defalcata pe categorii de lucrari. Fie ca apelezi doar la anumite tipuri de devize constructii pentru proiectul pe care urmeaza sa il dezvolti, fie ca alegi toate aceste tipuri de devize, daca iti doresti o estimare cat mai corecta a costurilor este important sa te adresezi unor profesionisti in intocmirea devizelor in constructii.

O firma care ofera o experienta bogata in intocmire devize si care detine un portofoliu impresionant de proiecte de anvergura este Strarom Interconsulting. Fie ca ai un proiect in domeniul rezidential, fie ca dezvolti un proiect de constructii industriale, profesionistii de la Strarom Interconsulting reprezinta cea mai buna alegere pentru devize constructii. Informatii complete cu privire la serviciile prestate de aceasta firma poti fi gasite la adresa devizestrarom.ro.