Îți dorești să contribui la reciclarea deșeurilor dar nu știi cum? Iată cinci pași simpli

BUCURESTI - 1 octombrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Social

Pentru a sărbători importanța pe care o are reciclarea în conservarea resurselor primare ale Pământului, inclusiv apa, aerul, cărbunele, petrolul, gazele naturale și mineralele, Fundația Globală pentru Reciclare a lansat Ziua Globală a Reciclării încă din anul 2018. De atunci și până în prezent, Ziua Globală a Reciclării a ajuns la urechile a peste 600 de milioane de oameni din întreaga lume.

reciclare deseuri

reciclare deseuri

Pretutindeni în jurul nostru, oamenii acționează pentru a aborda provocarea uriașă de a rezolva problema globală a deșeurilor. Totuși, normele privind deșeurile sunt în continuare destul de confuze, așa că mulți dintre noi nu știm cu certitudine cum anume putem elimina în mod corespunzător deșeurile și cum putem contribui la reciclare.

Așadar, iată cinci modalități ușoare prin care fiecare dintre noi poate susține sănătatea Pământului:

*Evitați materialele plastice. Deși colectarea selectivă a deșeurilor își propune să sprijine procedurile de reciclare, în continuare cel mai eficient este să evitați pe cât posibil materialele plastice.Cele mai multe pahare de iaurt, tacâmuri din plastic, recipiente cosmetice, materiale de transport, capsule de cafea și alte tipuri de recipiente – deși poate le-ați plasat cu atenție în pubelele corespunzătoare de reciclare – ajung să fie incinerate sau trimise la depozitul de deșeuri, nicidecum reciclate. Până la soluționarea acestui deficit de reciclare, cea mai bună opțiune este să eliminați treptat consumul acestor materiale plastice.

*Verificați înainte de a cumpăra. Majoritatea programelor de reciclare acceptă materialele plastice etichetate cu numărul 1-7, dar în realitate, cel mai des sunt reciclate doar materialele plastice numărul 1 și numărul 2, adică PET și HDPE. Prin urmare, data viitoare când veți cumpăra un șampon, încercați să alegeți unul ambalat într-un recipient etichetat cu numărul 1 sau 2. Și mai bine, puteți face trecerea la produse de îngrijire ecologice sau organice, care vin ambalate în recipiente biodegradabile din amidon de porumb sau trestie de zahăr.

*Nu mai folosiți pungi de plastic. În schimb, achiziționați sau creați propriile sacoșe din pânză sau plasă. Desigur, pungile de hârtie reprezintă o opțiune mai bună decât cele din plastic, dar cele reutilizabile sunt întotdeauna mai bune.

*Continuați să reciclați.Reciclarea a doar 1 kg de plastic economisește 22,9 kWh de energie și 47,4 kg de emisii de CO2 în comparație cu producerea aceleiași cantități de la zero.

*Consumați conștient. Ori de câte ori trebuie să achiziționați produse preambalate, încercați să optați pentru cele ambalate în sticlă sau aluminiu. Explicația este simplă. Atât aluminiul, cât și sticla sunt larg acceptate și reciclate prin programele de reciclare sticlă,aluminiu și alte deșeuri.

Ambalajele din hârtie, din păcate, sunt adesea acoperite cu un strat subțire de plastic – așa cum sunt ceștile de cafea de unică folosință – deci nu sunt atât de reciclabile pe cât ați putea crede.Nu în ultimul rând, încercați să separați materialele reciclabile de cele care ajung în depozitele de deșeuri.

Pentru asta trebuie să acordați puțină atenție lucrurilor pe care le puneți în pubelă.Sticla este reciclabilă, dar dacă are o etichetă din plastic pe ea, nu mai este atât de reciclabilă, deci va ajunge la groapa de gunoi. În mod similar, v-ați putea gândi că și cutia de la pizza este reciclabilă, dar dacă nu tăiați porțiunea pătată de grăsimi, va ajunge la groapa de gunoi, nu în centrele de reciclare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/iti-doresti-sa-contribui-la-reciclarea-deseurilor-dar-nu-stii-cum-iata-cinci-pasi-simpli1