Magnetii de frigider. Istorie si utilitate

BUCURESTI - 20 iulie 2022

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Industrie, Monden / Lifestyle

Magnetii de frigider au devenit un sinonim pentru suvenir. Cu totii am cumparat magneti de frigider atunci cand am fost in vacante, bucurandu-ne de avantajele pe care le ofera:

magneti frigider

magneti frigider

 

Magnetii de frigider au devenit un sinonim pentru suvenir. Cu totii am cumparat magneti de frigider atunci cand am fost in vacante, bucurandu-ne de avantajele pe care le ofera:

Sunt foarte usor de transportat;

Sunt reprezentativi pentru locul in care calatorim;

Sunt ieftini.

 

Cand si de ce au aparut magnetii de frigider?

 

Daca mergem cu 2-3 decenii inapoi in timp, cu siguranta nu vom gasi magneti de frigider peste tot prin lume. Povestea acestor suveniruri incepe la jumatatea secolului XX, cand majoritatea oamenilor au inceput sa isi permita achizitia unui frigider in propria locuinta. Sam Hardcastle a fost responsabil de crearea primilor magneti, care aveau scopul de a-i ajuta pe copii sa scrie si sa citeasca. Acesti primi magneti reprezentau numere si litere care aveau un mic magnet pe spate.

Ulterior, Hardcastle si-a extins afacerea si in turism, prin comercializarea unor imagini magnetice ce puteau fi lipite pe frigider iar ideea a fost preluata de foarte multi comercianti.

 

Astazi, magnetii de frigider pot avea extrem de multe utilitati

 

Orice calatorie din ziua de azi iti scoate in fata tarabe cu sute de magneti reprezentativi pentru locul in care te afli. Utilitatea magnetilor nu se rezuma doar la rolul de suvenir, insa. Magnetii pot fi un instrument excelent pentru fixarea unor mesaje pe frigider, pentru pastrarea desenelor copiilor sau pentru pastrarea celor mai frumoase amintiri.

Pe langa magnetii standard, care pot fi cumparati de la tarabe, exista posibilitatea crearii unor magneti personalizati. O folie magnetica se poate transforma rapid intr-o poza de familie ce poate fi pastrata pe frigider iar o folie magnetica autoadeziva iti permite sa tii pe frigider absolut orice obiect .

 

Mituri despre magnetii de frigider

Odata cu popularizarea magnetilor de frigider au aparut tot felul de mituri despre acestia, cele mai comune fiind despre impactul pe care il au asupra sanatatii. Nu putine sunt articolele de pe internet care pun in seama magnetilor o multime de efecte negative asupra starii de sanatate, ceea ce poate sa fie adevarat in cazul unor magneti naturali, de foarte mari dimensiuni. In cazul magnetilor de frigider insa, riscurile sunt inexistente, acestia fiind obtinuti artificial, prin frecarea unor bucati de fier cu un magnet natural si avand dimensiuni extrem de mici.

Magnetii de frigider pot fi personalizati

Daca vrei sa oferi un cadou personalizat, vrei sa pastrezi amintiri de familie pe frigider sau vrei sa creezi un banner publicitar magnetic, este extrem de simplu sa o faci. Costul unei folii magnetice autoadezive este foarte mic iar imprimarea sa este facila.

O folie magnetica este un cauciuc flexibil izotrob, confectionat dintr-o pulbere de ferita legata cu compusi de macromolecule. Aceasta are aderenta instanta pe suprafetele metalice, ceea ce o face ideala pentru o multime de suprafete:

este o solutie perfecta pentru colantarea masinii cu reclame ce pot fi indepartate oricand;

poate fi folosita sub forma unor instrumente educationale de catre profesori;

este o varianta atractiva pentru fixarea anumitor mesaje pe frigider sau pe alte suprafete metalice.

Daca iti doresti un banner magnetic personalizat, poti gasi folie magnetica pentru poze pe https://supermagneti.ro/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/magnetii-de-frigider-istorie-si-utilitate