Miere de Manuka – o minune intr-o lingurita

Piatra Neamt - 22 februarie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Ce este mierea? Dar ce este mierea de Manuka?
Desigur, oricine stie ce este mierea. Oricine a consumat-o. E acel produs uimitor creat de albine, din nectarul si polenul florilor, e adevarat pentru ele insele, dar din care omenirea s-a infruptat de mii de ani. Si probabil ca nici o alta insecta nu a adus un dar mai mare omului, decat aceste harnice fiinte care au transformat elementele florilor in ceva de neegalat.

.

.

Un produs plin de energie – mineralele, aminoacizi esentiali, vitaminele, enzimele, parca toata forta naturii, toata sanatatea ei, s-a comprimat in stropul minunat de miere.

 Cu toate ca mierea este foarte iubita, nu toata este la fel. Nici nu are cum. Nu pentru ca nu ar fi toata excelenta in modul cum ea ne hraneste (aceea care este miere si nu produsele falsificate de unii oameni fara scrupule). Insa exista ceva la modul superlativ: mierea de Manuka.

Mierea de Manuka este acel produs apicol complet, chiar perfect. Creata din nectarul si parfumul arbustului de Manuka - Leptospermum Scoparium – este nu doar un aliment – o alta  miere in randul atatora, cum suna „avertismentul” detractorilor – ci un aliment - medicament aparte. Si poate este mai mult decat orice un medicament minunat.

Ce contine miere de Manuka?

Consumul mierii de-a lungul miilor de ani nu a insemnat doar potolirea foamei, ci vindecarea de acele boli care fara ea insemna moarte sigura. Bacteriile in fata mierei de Manuka nu au sansa. Acest produs fenomenal contine, o spun expertii in medicina, glucozoxidaza, care produce peroxidul de hidrogen, distrugator de bacterii.

Acest antibacterial extraordinar de puternic elimina 27 de stafilococi dintre care: stafilococul auriu (chiar si cel rezistent la antibiotice), E.coli, Salmonella, Proteus mirabilis, Bacilul piocianic, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, bacteriile si ciuperci microscopice care provoaca atata suferinta si care sunt atat de usor de luat din alimente si/sau locurile publice, incusiv, din pacate, spitale (unde cei suferinzi ar trebui sa se trateze, nu sa se umple de alte boli), dar de care este atat de greu de scapat. Si uneori poate niciodata.

Ce reprezinta simbolurile MGO si UMF de pe etichetele borcanelor cu Miere de Manuka ?

MGO este sistemul care indică activitatea antibacteriana prin masurarea nivelului de metilglioxal (MGO) din mierea de Manuka. MGO are patru valori acestea fiind: MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+ şi MGO 550+ . Cu cat cifra este mai mare cu atat ne este inducat ca puterea anibacteriana a mierii este mai mare.

UMF (Unique Manuka Factor) sau factorul unic Manuka este factorul de evaluare a puterii antibacteriene avuta de mierea de Manuka prin masurarea cantitatii de metilglioxal si a celui de dihidroxiacetona.

 - Niveluri UMF 5+ si 8+ indica o miere excelenta ca aliment, dar cu o capacitate scazuta din punct de vedere antibacterian

- Nivelurile UMF 10+ si 12+ indica o actiune antibacteriala medie

 - Nivelurile UMF 15+, 16+, 18+ indica o activitate bacteriana mare

 - Nivelurile UMF 20+ si 25+ indica cea mai puternica activitate antibacteriana pentru mierea de Manuka.

Taguri: miere de manuka