Nasii de botez trebuie sa ofere cel mai frumos trusou pentru botezul unui nou nascut

BUCURESTI - 16 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Internet

De-a lungul vietii exista cateva evenimente care sunt cu adevarat marcante pentru fiecare familie, atat la nivel de familie restransa, cat si la nivel de familie extinsa. Iar unul dintre aceste evenimente este fara doar si poate crestinarea unui nou nascut sau botezul.

trusou botez baiat

trusou botez baiat

Alaturi de parinti si de bunici, atunci cand vine vorba despre un botez foarte emotionati sunt si nasii, cei care urmeaza sa aiba rolul de parinti spirituali in cazul nou nascutului care urmeaza sa fie crestinat.Botezul este un eveniment care are loc la biserica, pentru partea spirituala a acestui act, si la un restaurant sau intr-o alta locatie, pentru partea de voie buna si distractie. In cadrul crestinarii la biserica, nasii joaca rolul important in respectarea diferitelor cutume asociate acestui eveniment, iar perechea de nasi care accepta acest rol trebuie sa asigure un trusou pentru botez.

Importanta trusoului si elementele acestuia

Indiferent daca trebuie sa pregatesti in calitate de nas in trusou botez baiat sau un trusou botez pentru fetite, elementele care trebuie sa se regasesca in cadrul trusoului pentru botez sunt urmatorele: un prosop pentru nou nascut, un prosop pentru preotul care oficiaza actul crestinarii, recipientul unde se gaseste mirul, fasa pentru a infasura bebelusul, panza pentru mir, batista pentru nou nascut si sapunul care este folosit de catre parintii bebelusului. In plus, nasii nu se pot prezenta la oficierea actului de crestinare fara lumanarea de botez.

Fiecare dintre aceste elemente au un anumit rol in etapele procesiunii de crestinare a unui nou nascut. Prosopul pentru nou nascut se foloseste atunci cand bebelusul este scos din cristelnita si asezat in bratele nasilor, iar prosopul pentru preot se foloseste pentru stergerea mainilor preotului. Mirul este pastrat in recipientul special destinat pentru mir, mirul fiind folosit pentru ungerea nou nascutului pe frunte si la incheieturile manutelor.

Dupa botez nou nascutul este infasurat in panza de mir, aceasta trebuind sa fie alba si simpla. Batista care se regaseste in cadrul unui trusou botez baiat sau trusou botez fetita este folosita pentru a sterge fruntea nou nasctului in cazul in care este nevoie. Iar sapunul este folosit de catre parintii bebelusului pentru a se spala pe maini inainte de momentul scufundarii celui mic in cristelnita.

Diversitate de modele de trusouri pentru botez

Daca te intrebi cum sa gasesti toate aceste elemente necesare pentru un trusou de botez, trebuie spus ca astazi poti gasi foarte multe modele si culori de trusouri in diferite magazine de specialitate care comercializeaza produse pentru bebelusi si pentru copii.

Vei putea gasi chiar si magazine online care ofera viitorilor nasi posibilitatea de a opta pentru trusouri personalizate pentru botez sau de a alege culori si nuante diferite care sa fie potrivite atat pentru un trusou botez baiat , cat si pentru un trusou botez pentru fetite.Pe langa posibilitatea de a alege dintr-o foarte mare varietate de modele si culori de trusouri pentru botez, viitorii nasi vor putea gasi si lumanari pentru botez in oferta acestor magazine online specializate in accesorii pentru nou nascuti si pentru copii.