Notariat Birzu daca ai gasit casa de vis

BUCURESTI - 27 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Juridic

Ai cercetat, inspectat si ai continuat sa cauti, si, in sfarsit, ai gasit casa de vis. Ai primit deja confirmarea si ai clarificat toate detaliile cu vanzatorul.

Notariat Birzu

Notariat Birzu

Acum lipseste un singur lucru: programarea la Notariat Birzu.Atunci cand cumperi o proprietate sau un teren, esti obligat legal sa ai contractul legalizat.Pentru ca numai atunci achizitia este considerata obligatorie din punct de vedere juridic. In calitate de tert neutru, notarul ofera atat cumparatorului, cat si vanzatorului o garantie suplimentara.

De regula, notariatul este selectat de catre cumparator, deoarece el suporta si costurile. Asa se intampla in cazul majoritatii achizitiilor imobiliare. Pe de alta parte, atunci cand cumpara un apartament nou pentru prima data, vanzatorul face selectia, deoarece acordurile ulterioare sunt adesea incheiate in fundal, iar notarul este deja familiarizat cu proiectul. Intrucat nu este definit formal din punct de vedere legal, vanzatorul si cumparatorul pot conveni, de asemenea, in mod individual cine selecteaza notariatul.

Citeste si: De ce ai nevoie de un cabinet notarial?

Taxele notariale sunt stabilite prin lege, astfel incat taxa nu afecteaza decizia ta, atunci cand faci selectia. Notariat Birzu este usor accesibil si disponibil si, in mod ideal, in apropierea ta. Convinge-te in prealabil de competenta profesionala a notarului si obtine o a doua opinie sau obtine o recomandare. Deoarece tu, in calitate de cumparator, suporti costurile, ar trebui sa te bazezi pe instinctul tau.

Fa o programare la Notariat Birzu

Vanzatorul si cumparatorul se intalnesc la notar, numai dupa ce au convenit asupra achizitiei imobilului. Acestea includ, de exemplu, pretul de cumparare, pasivele, finantarea constructiei sau orice acorduri auxiliare. De asemenea, notarul verifica in prealabil daca sunt indeplinite toate conditiile pentru cumparare.

Cu doua saptamani inainte de numirea la notar, notarul trimite un proiect de contract vanzatorului si cumparatorului. Acest lucru le ofera ambelor parti suficient timp pentru a-l verifica si pentru a nota orice solicitare de modificare.

Pe langa continutul standard al unui contract de cumparare imobiliara, proiectul de contract include si toate acordurile incheiate individual, precum achizitionarea de bucatarii amenajate sau alt mobilier incorporat.

Daca are loc o schimbare a proprietatii asupra unei proprietati, Codul civil prevede ca un notar trebuie consultat in calitate de persoana impartiala. Atat cumparatorul, cat si vanzatorul pot obtine consultanta detaliata si juridica de la notar si in acest fel, se pot proteja de discriminarile legale.

In cazul in care cumparatorul si vanzatorul au convenit asupra unei schimbari de proprietate, una dintre sarcinile notarului este sa initieze procesele ulterioare, de la proiectul de contract pana la rescrierea cartii funciare. Prin urmare, el serveste ca persoana de contact si, in acelasi timp, verifica daca totul este procesat intr-o maniera valabila din punct de vedere legal. La Notaria Birzu totul este legal si transparent.

Taguri: notariat birzu
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/notariat-birzu-daca-ai-gasit-casa-de-vis