Panouri solare heat pipe – inovatie la tine acasa !

BUCURESTI - 19 decembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Ce este un panou solar heat pipe ?
Conductoarele de căldură ar putea părea un concept nou, dar probabil le folosiți în fiecare zi și nici măcar nu le știți.

.

.

Ce este un panou solar heat pipe ?

Conductoarele de căldură ar putea părea un concept nou, dar probabil le folosiți în fiecare zi și nici măcar nu le știți. Calculatoarele portabile folosesc adesea conducte de căldură mici pentru a face căldură departe de procesor, iar sistemul de climatizare utilizează în mod obișnuit țevi de căldură pentru conducerea căldurii. Panouri solare heat pipe sunt utilizate pentru a transfera căldură din interiorul tubului evacuat până la conducta de colectare care este adăpostită în cutia de distribuție izolată. 

 Structura și funcționarea

Concepția Panouri solare heat pipe cuprinde o țeavă de cupru lungă, tubulară, cu un bulb cu diametru mai mare la un capăt. O cantitate mică de apă de mare puritate este adăugată în conducta de încălzire și apoi încălzită la temperaturi ridicate pentru a evacua orice aer din interiorul spațiului. Rezultatul este un vid, similar spațiului dintre pereții de sticlă ai tubului evacuat.

Într-o conductă de încălzire, vidul nu este utilizat pentru izolație, ci mai degrabă pentru a modifica comportamentul lichidului din interior. La nivelul mării, apa se fierbe la 100oC / 212oF, dar dacă urcați la vârful unui munte, temperatura de fierbere va fi mai mică.

Acest lucru se datorează diferenței de presiune a aerului, iar vidul este o stare de presiune foarte scăzută. Pe baza acestui principiu de fierbere a apei la o temperatură mai scăzută cu presiune scăzută a aerului, prin evacuarea conductei de căldură putem obține același rezultat.

Panouri solare heat pipe au un punct de fierbere de numai 30oC (86oF), astfel încât atunci când conducta de încălzire este încălzită peste această temperatură, apa începe să se vaporizeze (se transformă în abur). Această vapori se ridică rapid în partea superioară a țevii de căldură și transportă cu ea cantități mari de căldură.

Pe măsură ce căldura este descărcată la lichidul răcitor care circulă prin conducta de colectare a colectorului solar de la bulb (partea de sus), vaporii se condensează pentru a forma un lichid (apă) și se întorc la fundul conductei de căldură pentru a repeta din nou ciclul.

În timpul ciclului de funcționare a conductei de căldură, fluxul de lichid condensat (apă) către fund se bazează pe gravitate și, din acest motiv, conductele de căldură din acest design nu funcționează atunci când sunt orizontale și au o putere redusă atunci când sunt verticale. Panouri solare heat pipe recomandă o gamă de unghi de instalare de 20-80o pentru a asigura o performanță optimă a colectorului solar.

La temperatura camerei, apa din conducta de căldură formează o mică formă de bilă. Atunci când conducta de căldură este agitată, se poate auzi zgomotul de apă în interior. Deși este doar apă, sună ca o bucată de metal dur.

În timp ce este simplu, realizarea unei conducte de căldură de calitate necesită mai mult de 20 de pași de producție, cu un control strict al calității.

Performanţă

Funcția conductelor de căldură din tuburile evacuate este transferul rapid al căldurii. Capacitatea conductei de căldură trebuie, prin urmare, să fie mai mare decât puterea maximă a țevii evacuate pentru a evita un gât de sticlă din lanțul de transfer de căldură. Panouri solare heat pipe au o capacitate medie de transfer de căldură de> 110Watt.

Puterea maximă de căldură a unui tub Apricus evacuat este de aproximativ 65Watt.Panouri solare heat pipe asigură o suprafață suficientă pentru transferul optim de căldură.