Retele virtuale private pentru securitatea retelelor de date

BUCURESTI - 20 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Odata cu dezvoltarea tot mai mare a retelelor de date in mediul online a crescut si riscul reprezentat de amenintarile cibernetice. Tot mai multe afaceri isi gazduiesc site-urile pe diferite servere aflate la distanta, iar atunci cand intre servere si dispozitivele computerizate se transmit date si informatii confidentiale exista riscul ca persoane neautorizate sa acceseze respectivele informatii, mai ales atunci cand nu exista un nivel de securitate optim care sa asigure aceste comunicatii computerizate.

.

Pentru a avea garantia ca vei beneficia de cel mai ridicat nivel de securitate in materie de comunicatii in mediul online, una dintre cele mai eficiente solutii o reprezinta acele tunele de securitate de tip VPN SSL sau retele virtuale private.Retelele virtuale private (termen ce provine din limba engleza,Virtual Private Network - VPN) sunt criptate folosind protocoale de tip Secure Sockets Layer (SSL), rolul acestor protocoale fiind acela de a asigura „circulatia” datelor prin intermediul unui tunel virtual astfel incat accesul persoanelor neautorizate sa nu fie permis.

O retea virtuala privata este o de fapt o subretea care este configurata folosind o retea publica.Este cunoscut faptul ca o retea publica nu prezinta cele mai ridicate standarde de securitate in mediul online. Tocmai de aceea, pentru un grad sporit de securitate pe baza unor tunele de tip SSL este configurata o retea virtuala privata,iar accesul in cadrul acestei retele este asigurat doar persoanelor autorizate. Se poate spune ca atunci cand un utilizator opteaza pentru o retea de tip VPN SSL,acesta va beneficia de toate avantajele unei retele dedicate.

Oricine isi doreste sa beneficieze de o infrastructura IT cat mai sigura si care sa ofere incredere utilizatorilor, dar in acelasi timp sa plateasca cat mai putin pentru acest lucru.Ei bine, atunci cand alegi o retea virtuala privata vei putea sa beneficiezi de cele mai sigure comunicatii in cadrul retelelor de date si la costuri foarte reduse comparativ cu alte tipuri de retele virtuale independente fizic.

Acest lucru se datoreaza faptului ca un tunel de securitate de tip VPN SSL este configurat peste o reteaua de baza de care este fizic legata.Te-ai convins de faptul ca aceste retele de tip VPN SSL sunt exact ceea ce cauti de mult timp pentru site-ul companiei tale? In aceasta situatie nu iti ramane decat sa analizezi oferta de astfel de tunele de securitate oferite de catre cei de la ITEXCHANGE CONSULTING SERV, oferta fiind disponibila pe www.itexchange.eu. Firma specializata in servicii si consultanta IT, ITEXCHANGE CONSULTING SERV este gata sa propuna oricarui client o oferta personalizata in functie de nevoile clientului.

Pentru ca tehnologiile in domeniul IT se schimba constant, ITEXCHANGE CONSULTING SERV cauta sa ofere ultimele inovatii in materie de infrastructura IT tocmai pentru a construi retele de tip VPN SSL performante, fiabile si eficiente. Garantia succesului in mediul online o reprezinta increderea pe care o castigi in randul clientilor avand un site cu un grad de securitate cat mai ridicat. Alege echipa de la ITEXCHANGE CONSULTING SERV si vei beneficia de un parteneriat de succes pentru prezenta afacerii tale in mediul online.

Taguri: vpn ssl
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/retele-virtuale-private-pentru-securitatea-retelelor-de-date