Riscurile de a nu apela la un avocat in spetele din domeniul penal

BUCURESTI - 18 martie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, Afaceri, Juridic

Problemele juridice pot fi foarte diverse si foarte numeroase. Oricat de mult ai alege sa te documentezi pe cont propriu si oricat de mult ai incerca sa gasesti solutii intr-o astfel de problema juridica, trebuie sa stii ca intr-o astfel de situatie cea mai buna alegere o reprezinta serviciile oferite de un avocat Bucuresti . Cu atat mai mult in cazul in care te confrunti cu spete din domeniul penal. Exista mai multe riscuri daca te confrunti cu o astfel de situatie si nu apelezi la servicii profesionale de avocatura.

avocat Bucuresti

avocat Bucuresti

Avantaje oferite de un avocat in drept penal

Atunci cand apelezi la serviciile unui avocat specializat in probleme de natura penala vei putea beneficia de rezolvarea acestor probleme si vei primi sfaturi autorizate pentru rezolvarea problemei respective. Daca esti in fata unor acuzatii de natura penala sau daca esti deja in fata unui proces juridic, cu siguranta ca avocatul te poate ajuta sa intelegi mai bine speta respectiva, sa iti cunosti care sunt drepturile, care iti sunt punctele slabe si care iti sunt atuurile pe care te poti baza in procesul respectiv.

De cealalta parte, daca refuzi sa apelezi la un avocat specializat in spete din domeniul penal, aceste informatii nu iti vor fi cunoscute. Mai mult, sansele sa cunosti exact regulile sau procedurile de natura penala pentru cazul in care te regasesti sunt foarte mici sau chiar zero. Astfel, reprezentarea in fata instantei de judecata va fi una insuficient de solida, fapt ce poate conduce la consecinte nefaste asupra cazului tau si asupra solutionarii spetei care te priveste.

Modalitatea in care un avocat pledeaza in fata instantei de judecata poate avea un impact semnificativ in tot ceea ce inseamna desfasurarea procesului. Prin urmare vorbim despre un element cheie in ceea ce priveste rezultatul final in cazul spetei in care esti implicat(a). Fara a apela la serviciile unui avocat specializat in drept penal la momentul oportun, poti inrautati semnificativ situatia in care te afli.

Spete acoperite de avocat specializat in drept penal

Problemele si spetele de natura penala pentru care poti apela la serviciile unui avocat Bucuresti sunt numeroase si foarte diversificate. Printre cele mai des intalnite astfel de spete se numara acuzatiile pentru furt si talharie, acuzatiile pentru inselaciune sau pentru gestiune frauduloasa, dar si acuzatiile pentru delapidare. Dincolo de aceste spete, tot in randul cazurilor de natura penala regasim infractiuni precum falsul in acte oficiale sau inscrisuri sub semnatura privata, infractiunile de coruptie precum darea si luarea de mita, traficul de influenta sau acceptarea de foloase necuvenite.

Dintre cele mai grave spete pentru care poti avea nevoie de un avocat specializat in drept penal regasim infractiunile de consum sau trafic de droguri, traficul de persoane, evaziunea fiscala, spalarea de bani, ucidere din culpa, conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor, dar si vatamarea corporala grava.