Sticla rezistenta la foc pentru un plus de securitate la incendii

BUCURESTI - 27 ianuarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Indiferent de destinatia unui imobil cel mai mare risc la care acesta este expus este incendiul. Din acest motiv pentru orice constructie indiferent de destinatia acesteia numarul de avize si autorizatii pentru riscul la incendiu este foarte mare. Insa pe langa aspectele legislative care sunt solicitate pentru securitatea la incendiu poti opta si pentru sticla rezistenta la foc .

.

.

Fie ca vorbin despre locuinta proprietate personala, despre un spatiu comercial sau industrial, ori despre spatiul de birouri, atunci cand ne dorim un plus de siguranta cu privire la incendii sticla rezistenta la foc reprezinta fara doar si poate alegerea ideala.

Sticla antifoc pentru siguranta imobilelor

Statisticile indica faptul ca in cazul oricarui tip de imobil incendiul este riscul la care acestea sunt cele mai expuse. Cauzele sunt foarte diverse si de foarte multe ori sunt foarte greu de controlat toate aceste cauze. In consecinta, orice element in plus de siguranta in fata incendiilor este binevenit pentru a reduce acest risc.

Iar sticla rezistenta la foc este cu certitudine un element in plus de siguranta in fata eventualelor incendii. In momentul in care optezi pentru sticla antifoc reduci considerabil eventualele pagube materiale, dar mai ales riscul de pierdere a vietilor umane in eventualitatea unui incendiu. Aceasta sticla rezistenta la foc are o rezistenta sporita atat in fata fumului, cat si in fata flacarilor.

Atunci cand alegi sa folosesti sticla antifoc oferi un timp suplimentar pentru toti cei aflati in imobilul respectiv pentru a se salva sau oferi un timp suplimentar pompierilor pentru a interveni si a lichida incendiul. In situatiile de urgenta precum un incendiu orice minut poate fi decisiv pentru a salva situatia. Pentru a creste timpul pe care salvatorii il pot avea sticla antifoc trebuie sa fie cu a rezistenta cat mai mare.

Care sunt atributele sticlei rezistente la foc

Sticla antifoc are la baza un concept care implica doua straturi avand o rezistenta foarte mare la temperaturi ridicate si la fum. Un gel special este introdus in spatiul creat intre cele doua straturi de sticla.In conditiile in care temperaturile cresc foarte mult si geamul este supus unor temperaturi extreme gelul respectiv se activeaza rezultand astfel un strat protector pentru sticla respectiva.

Stratul rezultat nu permite flacarilor sa afecteze spatiul care este amenintat de incendiu. Sticla rezistenta la foc nu are doar rezistenta la temperaturi foarte ridicate, ci si la presiuni foarte mari. Pentru a avea o rezistenta cat mai mare se apeleaza la sticla securizata.

Cu cat grosimea sticlei este mai mare cu atat rezistenta la foc este mai ridicata. Astfel, daca iti doresti o siguranta cat mai ridicata pentru spatiul unde doresti sa montezi sticla antifoc trebuie sa alegi o sticla cu o grosime cat mai mare.

Daca te-ai decis sa investesti in siguranta imobilului cu sticla antifoc, atunci trebuie sa stii ca Arcom Glass produce si comercializeaza astfel de sticla rezistenta la foc. In oferta celor de la Arcom Glass poti gasi sticla avand rezistenta la foc de de 15, 30, 60, 90 si 120 de minute. Descopera intreaga oferta pe www.fireglass.ro.