Tips & tricks: cum să scapi de frica de stomatolog

Iasi - 15 decembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Frica de stomatolog este o frică destul de comună în rândul pacienților. Mai mult de 10% din pacienții adulți care au nevoie de vizite la cabinetul stomatologic suferă de această fobie, deci nu ești singurul!

coroane dentare iasi

coroane dentare iasi

Această frică poate apărea încă din copilărie, și are mai multe ramuri: frica de doctori, frica de ace, frica de orice fel de intervenție chirurgicală, frica de durere etc, sau poate apărea în urma unei intervenții chirurgicale eșuate, care poate lăsa anumite „traume” și neîncredere în intervențiile chirurgicale.

Dacă ai o programare la dentist în viitorul apropiat (sau îndepărtat) și simți că nu poți face față stresului pe care îl simți înainte de vizita la stomatolog, ți-am pregătit câteva tips & tricks care te vor ajuta să-ți menții calmul atât înainte cât și în timpul intervenției chirurgicale:

Găsește un medic stomatolog profesionist și de încredere

În primul rând, trebuie să te asiguri că ești pe mâini bune. Un medic stomatolog cu experiență și cu o atitudine calmă și deschisă te poate ajuta să depășești teama pe care o simți înainte de intervenția chirurgicală.

Un dentist de încredere o să dea dovadă de profesionalism, iar relația de doctor-pacient o să fie bună pe toate planurile. Nu te programa la dentistul care ți-a creat disconfort în trecut doar pentru că îl cunoști! Încearcă să găsești pe cineva mai bun, mai de încredere, pentru a te ajuta să-ți depășești frica.

Discută cu medicul stomatolog despre planurile de tratament

Ca pe orice alt plan, comunicarea este cea mai importantă pentru rezolvarea și remedierea unor situații tensionate sau chiar neplăcute. Discută cu medicul tău stomatolog despre tratamentele pe care urmează să le aplice, despre intervenția propriu-zisă, despre ce trebuie să faci înainte și după.

Medicul tău stomatolog va fi mai mult decât încântat să te ajute, îți poate explica procedurile în detaliu, cum ar fi ce înseamnă un tratament de canal, cât durează și cum trebuie să te pregătești pentru acesta. Fii deschis la discuții despre procedurile chirurgicale, acest lucru te va ajuta considerabil să te liniștești!

Programează-ți ședințele atunci când ești mai odihnit

Este foarte important să ții cont de acest aspect, și anume odihna. Atunci când ești mai odihnit, stresul se simte mai puțin, și te poți calma mult mai ușor. Dacă simți deja o stare de oboseală, atât durerea cât și stresul se pot simți mai intens. Încearcă să-ți programezi ședințele în prima parte a zilei, atunci când ești cel mai odihnit și fresh, sau în zilele tale libere. Mai mult decât atât, restul zilei tale va fi liberă, ceea ce înseamnă că ai timp să te refaci după intervenție și îți poți continua task-urile.

Optează pentru folosirea anesteziei locale și a preanesteziei

Rolul anesteziei locale în tratamentele stomatologice este important pentru confortul și starea de spirit a pacienților în timpul intervenției chirurgicale. De asemenea, anestezia permite medicului stomatolog să-și desfășoare activitatea într-un mod mai rapid, fără a provoca durere și disconfort pacienților.

De aceea, îți recomandăm să ai încredere în efectul anesteziei locale, deoarece te ajută să scapi de durerea din timpul intervenției. O situație în care se folosește anestezia este atunci când se optează pentru restaurarea dinților cu ajutorul unor coroane dentare iasi, acesta fiind unul dintre nenumăratele intervenții ce pot fi ușurate prin această metodă.

În cazul în care un pacient nu face față intervenției nici cu ajutorul unei anestezii locale, sau intervenția durează mai mult, se optează pentru anestezia generală, doar cu recomandarea medicului specialist.

Folosește tehnici de respirație care îți pot calma anxietatea

Există nenumărate tehnici de respirație care îți pot calma bătăile inimii și pulsul, și te pot ajuta să te relaxezi. Încearcă să te documentezi și să le aplici înainte să te prezinți la medicul stomatolog pentru programare, iar starea ta de spirit se va îmbunătăți considerabil. Nu ești singura persoană care simte emoții și stres într-o astfel de situație, și este foarte posibil să depășești această frică aplicând metodele care ți se potrivesc cel mai bine.

Nu ești singurul care trece prin asta

Poate crezi că ești neputincios și simți că stresul și anxietatea nu-ți vor da pace în timpul intervenției chirurgicale, dar nu ești singurul care trece prin acest lucru. Aceste stări și emoții pot fi înlăturate sau controlate prin metodele recomandate mai sus, sau prin alte metode pe care le descoperi de-a lungul timpului.

Cel mai important lucru este să găsești un medic stomatolog pe placul tău, care să-ți ofere încredere și să dea dovadă de profesionalism, iar ședințele la stomatolog vor ajunge să fie plăcute și ușor de suportat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/tips-tricks-cum-sa-scapi-de-frica-de-stomatolog