Tot ce trebuie sa stii cand inchiriezi o proprietate

BUCURESTI - 27 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Imobiliare

Situatiile in care poti avea nevoie sa inchiriezi o proprietate imobiliara sunt foarte diversificate. In functie de tipul proprietatii imobiliare pe care urmeaza sa o inchiriezi exista diferite aspecte de avut in vedere pentru a te asigura ca faci alegerea cea mai oportuna.

terenuri de vanzare Bucuresti

terenuri de vanzare Bucuresti

Cum analizam oferta imobiliara?

Atunci cand analizezi oferta de pe piata imobiliara pentru a inchiria un apartament sau o garsoniera este important sa ai in vedere zona unde este amplasat imobilul, etajul, dar si daca imobilul este mobilat sau nu. Existenta unui loc de parcare, dar si diferite conditii cu privire la animale de companie pot reprezenta alte aspecte importante atunci cand vine vorba despre inchirierea unui apartament.

Pentru cei care isi doresc sa inchirieze o casa sau o vila, la aspectele mai sus amintite trebuie sa se adauge si spatiul oferit in curtea imobilului, dar si alte facilitati precum existenta unei piscine sau a unei saune. In cazul in care analizezi oferta de imobiliare pentru a gasi de inchiriat spatii de birouri, atunci aici aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere se axeaza asupra locatiei sau asupra spatiului avut la dispozitie.

De asemenea este importanta daca beneficiezi sau nu de toate cele necesare pentru a incepe imediat activitatea in spatiul respectiv. La toate aceste tipuri de imobile trebuie analizate clauzele contractuale, incluzand aici durata contractului, garantia, previzul de mutare si alte astfel de clauze.

In cazul terenurilor lucrurile sunt putin diferite pentru ca aici vorbim despre inchirierea unui teren pe care poti dezvolta diferite afaceri, dar pe care nu il detii. De aceea in Romania oferta de terenuri de inchiriat nu este foarte numeroasa, in schimb terenurile de vanzare fiind foarte multe disponibile pe piata imobiliara.

Pe de alta parte, daca nu doresti sa construiesti o casa sau un spatiu rezidential, atunci poate ca oferta de terenuri de vanzare Bucuresti nu iti pare interesanta, preferand doar inchirierea unui astfel de teren. In acest sens este important a se analiza cu atentie destinatia terenului respectiv, in cazul terenurilor putand fi intalnite terenuri folosite pentru agricultura, in domeniul industrial sau pentru servicii.

Inchirierea unei proprietati in conditii sigure

Multa lume pune in balanta optiunile de achizitie a unei proprietati imobiliare sau de inchiriere a acesteia. Daca in cazul terenurilor se poate spune ca avantajele de a gasi suprafata dorita in oferta de terenuri de vanzare Bucuresti sunt mai numeroase, trebuie spus pentru a inchiria un apartament, o garsoniera, o case, o vile sau spatii de birouri exista suficiente puncte forte.

Astfel vorbim despre posibilitatea de a te muta intotdeauna intr-un alt imobil care sa se adapteze nevoilor tale, dar si despre costurile mai mici cu intretinerea imobilului respectiv. Pe de alta parte exista si dezavantajul de a cheltui lunar sume de bani fara ca peste ani sa poti spune ca ai investit intr-un bun care sa genereze venit ulterior.

Indiferent de imobilul sau terenul pe care doresti sa il inchiriezi, atunci cand ai luat aceasta decizie este foarte important sa acorzi atentie aspectului juridic al contractelor de inchiriere. Printre cele mai mari greseli care se intalnesc in cazul inchirierii de imobile putem aminti lipsa expertizei juridice, verificarea incompleta a imobilului sau lipsa semnarii contractelor de inchiriere.

Toate acestea pot duce ulterior la complicatii si probleme pentru cel care a inchiriat un imobil sau un teren, dar la fel poate fi si in cazul contractelor pentru terenuri de vanzare in Bucuresti.Indiferent de imobilul sau de terenul pe care doresti sa il inchiriezi tine cont de aspectele mai sus amintite. Pentru a avea un plus de certitudine ca vei opta pentru inchirierea unei proprietati imobiliare care sa prezinte garantie, este indicat sa apelezi la surse specializate in tranzactiile imobiliare. O astfel de sursa de incredere este site-ul imo24.ro.