Tot ceea ce trebuie sa stii despre revizia si verificarea instalatiei de gaze

BUCURESTI - 20 octombrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Imobiliare

Ne-am obisnuit cei mai multi dintre noi sa avem parte de confortul oferit de o locuinta calduroasa chiar si pe timpul lunilor de iarna. Insa acest confort presupune si anumite riscuri in cazul in care agentul termic este reprezentat de gazele naturale. Pentru a te asigura de faptul ca riscurile asociate cu gazele naturale sunt zero, este indicat sa nu omiti verificarea periodica a instalatiei de gaze naturale.

instalatii gaze Bucuresti

instalatii gaze Bucuresti

Verificarea instalatiei de gaze este o masura care trebuie respectata pentru siguranta familiei, dar si o masura care este prevazuta de legislatia in vigoare. Tocmai de aceea este bine sa te adresezi unei firme care ofera astfel de servicii pentru instalatii gaze Bucuresti.

Revizia si verificarea instalatiei de gaze

Fie ca vorbim despre verificarea instalatiei de gaze naturale, fie ca ne referim la revizia acesteia, ambele actiuni au caracter preventiv. Cu alte cuvinte sunt efectuate pentru a preveni scurgerile de gaze naturale sau alte defectiuni care pot pune in pericol utilizarea instalatiei de gaze.

Pentru aceste operatiuni sunt efectuate verificari vizuale din partea unor experti in domeniul instalatiilor de gaze naturale. Pe langa inspectia vizuala se realizeaza si o serie de verificari specifice cu ajutorul echipamentelor profesionale special concepute pentru verificarea instalatiei de gaze naturale.

Verificarea periodica este necesara a fi efectuata o data la 2 ani. Daca doresti sa faci acest lucru mai des, atunci poti solicita acest lucru unei firme specializate in instalatii gaze Bucuresti.

In cadrul operatiunilor realizate prin verificarea instalatiei de gaze se vor inspecta arzatoarele, conductele instalatiei de gaze, garniturile de etansare aferente instalatiei, dar si acele aparate folosite pentru masurarea, controlul si reglarea instalatiei de gaze. Tot in cadrul serviciilor de verificare sunt incluse si inspectarea caminelor si a rasuflatoarelor.

Spre deosebire de verificarea periodica a instalatiei de gaze, revizia presupune operatiuni mai complexe si este efectuata la un interval de 10 ani. Trebuie subliniat faptul ca revizia poate tine locul verificarii. Prin urmare daca ai efectuat revizia instalatiei de gaze naturale nu vei mai avea nevoie de verificare pentru urmatorii 2 ani.

Revizia instalatiei de gaze este efectuata in cazul intreruperii functionarii acesteia pentru mai mult de 6 luni sau in situatia oricarui eveniment care ar putea pune in pericol siguranta utilizarii instalatiei de gaze. In plus fata de verificarea instalatiei, revizia include si inspectarea etanseitatii pentru intreaga instalatie.

Cine efectueaza verificarea si revizia instalatiei de gaze?

Este important de subliniat faptul ca atat verificarea, cat si revizia instalatiei de gaze este efectuata doar de catre firme specializate in instalatii gaze Bucuresti , firma autorizate A.N.R.E. Prin urmare astfel de verificari si revizii nu pot fi efectuate pe cont propriu sau apeland la persoane neautorizate.

Pentru realizarea verificarii si a reviziei este nevoie de o serie de documente care trebuie prezentate operatorului care urmeaza sa efectueze aceste operatiuni. In cadrul acestor documente se regasesc urmatoarele: documentatia tehnica privind executia instalatiei; documente privind realizarea verificarilor periodice anterioare la termen; si documente privind realizarea verificarii si a curatarii canalelor de evacuare a gazelor.