Tot ceea ce trebuie sa stii despre semnificatia lumanarii de botez

BUCURESTI - 18 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

In cadrul procesiunii de crestinare a unui nou nascut exista o serie de traditii si obiceiuri care trebuie respectate. Una dintre acestea se refera la lumanarile de botez pe care le au nasii de botez ai bebelusului in ziua acestui eveniment. Desi lumanarile de botez nu pot lipsi din „arsenalul” unor viitori nasi de botez, trebuie spus ca nu toate lumea cunoaste importanta si semnificatia acestor lumanari botez .

lumanari botez

lumanari botez

Lumanarea de botez semnifica lumina

La fel ca orice alta lumanare in contextul bisericii, si lumanarile de botez semnifica lumina, adevarul sau sfintenia. Fiind simbolul lui Iisus Hristos, lumina data de lumanarile de botez vine sa sustina desfasurarea actului de botez in cadrul bisericii sub indrumarea luminii si a divinitatii. Mai mult decat atat, lumina lumanarii aprinse simbolizeaza inclusiv viata vesnica, acesta fiind un concept extrem de important in traditia crestina.

Tocmai din aceste considerente pe care le reprezinta o lumanare de botez, aceasta reprezinta un accesoriu care nu poate lipsi din actul de botez al unui nou nascut. Iar acest lucru datorita faptului ca se doreste ca acest act crestin sa transmita faptul ca orice nou nascut care este crestinat isi incepe calatoria in lumea aceasta sub indrumarea luminii, lumina calauzitoare simbolizata de catre aceste lumanari botez pe care le au nasii.Nasii sunt cei care poarta lumanarile de botez in zoua evenimentului, acestia asumandu-si astfel rolul de parinti spirituali si de calauzitori pentru nou nascutul care tocmai ce a fost crestinat.

Lumanarile de botez in societatea moderna

Cu toate ca exista cutume care spun ca ceara din care este facuta o lumanare de botez trebuie sa fie ceara pura, curata, astazi majoritatea acestor lumanari botez sunt cumparate din magazine specializate. Cei care trebuie sa ofere conform traditiei lumanarile de botez sunt nasii. In alegerea lumanarilor de botez trebuie sa se tina cont de tematica botezului, dar si de preferintele parintilor bebelusului care urmeaza a fi crestinat.

Chiar daca cele mai multe lumanari de botez sunt de culoare alba, trebuie spus ca in zilele noastre exista foarte multe variante de culori pentru astfel de lumanari pentru botez.De asemenea, lumanarile de botez pot avea diferite dimensiuni, precum lumanari lungi sau scurte, dar si lumanari subtiri sau groase. Indiferent de forma lumanarilor de botez pe care le alegi in calitate de nas, este important ca aceasta sa nu se rupa.

De cele mai multe ori lumanarile de botez sunt decorate cu diferite accesorii. Astfel se poate opta pentru lumanari botez decorate cu diferite tipuri de panglici, cu diferite flori sau cu diferite accesorii precum elemente brodate sau jucarii de plus. Oricare ar fi varianta de lumanare de botez aleasa pentru un astfel de eveniment, este important ca aceasta sa se incadreze in tematica evenimentului.

Daca urmeaza sa te afli in postura de nas pentru un bebelus care urmeaza sa fie crestinat, trebuie sa stii ca ai la indemana o multitudine de modele de lumanari botez in ofertele magazinelor specializate, atat in magazine fizice, cat si in magazine online.

Taguri: lumanari botez