Variante de poker și caracteristicile care le diferențiază

BUCURESTI - 12 februarie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Industrie, Internet

Află mai multe informații despre variantele de poker, care sunt caracteristicile acestora și cum se diferențiază între ele. Date utile pentru jucători.

Variante de poker

Variante de poker

Poker: tipuri, limite și reguli

Chinta roială sau la culoare, careu, full, suită de culoare, chinta “spartă”, trei cărți de același fel, perechi sau doar o pereche, cartea cea mai mare – combinațiile care oferă câștiguri la unul dintre cele mai populare jocuri de noroc – pokerul.  Numai că acest joc popular a evoluat de-a lungul timpului, astăzi fiind disponibile o multitudine de variante, precum Texas Hold’em, Omaha, poker ca la aparate, Razz, Seven Card Stud, Badugi, Deuce to Seven Triple Draw, Five Card Draw sau Horse. Fiecare tip de poker prezintă reguli comune cu celelalte genuri, dar și reguli specifice, care le particularizează în raport cu restul.

Versiuni de poker populare la nivel global

Jucătorii de poker știu că acest joc de noroc este împărțit în trei categorii majore – community cards (cărți comune), stud și draw. În cadrul fiecărei grupe există variante de poker care s-au popularizat printre jucătorii din cazinourile online din întreagă lume. De exemplu, Omaha și Texas Hold’em sunt preferate de jucătorii de poker community cards, Razz și Seven Card Stud se poziționează în topul preferințelor jucătorilor de poker stud, în timp ce Badugi și Five Card sunt pe placul jucătorilor de poker draw.

Un aspect comun al acestor variante de poker este că aveam de-a face cu cărți care sunt împărțite cu fața-n jos (întoarse). Stud poker este versiunea în care cărțile sunt oferite atât întoarse, cât și la vedere, în timp ce la community poker, la vedere sunt numai cărțile comune. Printre elementele de diferențiere se numără și obiectivele fixate la finalul fiecărei mâini jucate: de exemplu, în cazul versiunilor de Deuce to Seven Triple Draw și Razz, mâna câștigătoare nu este cea care deține combinația de cărți cu cea mai ridicată valoare, ci cea cu valoarea cea mai mică.

În cazul versiunii de Badugi, diferența față de restul variantelor de poker este una majoră: se joacă folosind numai patru cărți (în mod normal poker-ul se joacă cu cinci cărți). Desigur, atunci când ești jucător experimentat de poker îți vei dori să încerci și cele mai neașteptate variante ale acestui joc: cum ar fi poker mixat. Horse este versiunea cea mai populară la nivel de cazinouri online, dar nici Hold’em Mixed sau Omaha Low/Hi Mixed nu sunt mai prejos. Ceea ce este foarte captivant și provocator este faptul că fiecare etapă a jocului se desfășoară în conformitate cu regulile unei anumite variante de poker.

Horse, de exemplu, implică Hold’em în prima fază, Omaha Hi/Lo în cea de-a doua etapă, Razz în cea de-a treia, Seven Card Stud în cea de-a patra și se finalizează cu Eight or Better. Un adevărat tur de forță care este perfect pentru jucătorii versatili de poker. Jocul de poker este mereu surprinzător, așa că, pe lângă variantele în care mâna cea mai mare ori cea mai mică este declarată câștigătoare, există și versiuni în care câștigul se împarte între mâna cu valoarea cea mai mare și cea cu valoare mică (High Low Split poker, de exemplu Omaha Hi/Lo).

Alte diferențe la poker

Jocul de poker se diferențiază și la nivel de limite și mod de pariere, dar și în ceea ce privește mărimea mesei de joc și a numărului de participanți. În ceea ce privește limitele de pariere, jocurile pe poker se joacă cu limite fixe (Texas Hold’em sau Seven Card Stud), fără niciun fel de limită (Texas Hold’em) sau cu limita de pot (Omaha). Modul de pariere diferențiază versiunile de poker la nivelul numărului de ridicare a mizei, fiind limitat în cazul poker-ului cu limite fixe, nelimitat la cele și raportate la valoarea potului curent la cele cu limita de pot.

Numai că există și alte două variante (cap limit și spread limit), în primul caz jucătorii având o limită la suma care poate fi pariată pe fiecare mână, iar în cea de-a doua situație, jucătorii putând paria și crește potul în raport de suma maximă. Atunci când vorba despre numărul de participanți de la masa de joc, poker-ul se joacă full ring (masă plină), shorthanded (număr limitat) și heads up (doi oponenți). Conceptul de poker full ring înseamnă nouă sau zece jucători la masă, la shorthanded poker se joacă cu șase jucători, iar la heads up poker se confruntă numai doi oponenți.

Desigur, în mediul online poți juca și alte variante de poker pe lângă cele cunoscute, așa cum sunt Pai Gow poker, Casino Hold’em, video poker, Caribbean Stud poker sau Let it Ride. Grație caracteristicilor sale care îl poziționează printre cele mai captivante jocuri ale minții, poker-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou, indiferent că este offline sau online!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/variante-de-poker-si-caracteristicile-care-le-diferentiaza