Verifică-ți mașina la un service auto din Timișoara înainte de a pleca în vacanță!

Timisoara - 2 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Afaceri, Logistica/Transport

Spre deosebire de tine și familia ta, în perioada verii, mașina nu are vacanță, ci, dimpotrivă, acum este momentul pentru ea să muncească mai mult, purtându-te pe drum spre destinațiile dorite. Vei face mai mulți kilometri ca oricând și ai nevoie de mașină în cea mai bună stare posibilă.

service auto Timișoara

service auto Timișoara

Așa că, înainte să pleci în călătorie, verifică funcționarea mașinii la un service auto Timișoara. Ca șofer, te poți pricepe la unele aspecte, dar ochiul, urechea și experiența unui mecanic, de care poți beneficia la un service auto autorizat, sunt de neînlocuit.

Ce poți verifica la un service auto din Timișoara înainte de a pleca la drum cu mașina?

Sunt câteva aspecte esențiale pe care ar trebui să le iei în calcul ca șofer și pe care un mecanic auto autorizat le poate controla și, eventual, remedia, pentru ca mașina să meargă la parametri optimi și să nu ai probleme tehnice și neplăceri la drum lung. Iată 5 aspecte de care ar trebui să ții cont când pleci cu mașina în vacanță:

1. Schimbul de ulei și nivelul uleiului

Uleiul este al doilea lichid de importanță maximă, după combustibil, care îți asigură funcționarea mașinii. Dacă se apropie data programată pentru schimbul de ulei, nu aștepta să te întorci din vacanță și fă această intervenție la un service auto din Timișoara înainte de a pleca la drum lung. De asemenea, verificarea nivelului și a consistenței uleiului de către un mecanic îți este de ajutor.

2. Frânele

Sistemul de frânare trebuie să funcționeze optim, de aceea serviciile unui mecanic profesionist te pot ajuta să identifici și să remediezi probleme legate de lichidul de frână sau de plăcuțele de frână, componente care se pot deteriora în timp.

3. Climatizarea

Nu vrei să pleci la drum vara fără aer condiționat și fără să te asiguri că acesta va funcționa optim. Poți verifica instalația de climatizare și poți beneficia de curățare chimică climă auto, pentru ca bacteriile și impuritățile din filtre să nu fie un pericol pentru sănătate.

4. Cauciucurile

La drum lung, ai nevoie de roți în perfectă stare, de o roată de rezervă pentru înlocuire dacă ai pană și de o presiune în anvelope potrivită cu indicațiile producătorului.

5. Lumini și ștergătoare funcționale

Pentru că nu vei călători doar ziua, asigură-te că toate becurile sunt funcționale. De asemenea, verifică ștergătoarele, pentru că nu știi când vei avea nevoie de ele în timpul drumului.

Programează din vreme o revizie, astfel încât să te poți încadra în programul aglomerat al mecanicilor pe timpul verii și să te asiguri în timp util că poți conta pe mașina ta și că o poți repara, dacă e cazul, înainte să pleci la drum.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/verifica-ti-masina-la-un-service-auto-din-timisoara-inainte-de-a-pleca-in-vacanta