Vrei să îți cumperi o casă sau să o renovezi? Află care sunt trendurile în design interior 2021

BUCURESTI - 26 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Afaceri, Monden / Lifestyle

Anul 2020 a reconfigurat modul în care ne raportăm la spațiul pe care îl locuim. Fie că este definit de lux sau de accesibilitate, de tendința spre funcționalitate sau de cea spre estetic, supra-tendința majoră observată de majoritatea experților în domeniu este confortul.

design interior

design interior

Ne dorim, mai presus de orice, să ne fie bine acasă, să avem o casă confortabilă, care să răspundă nevoilor noastre reconfigurate de pandemie - all in one spaces (spații de unde facem totul), lucrăm de acasă, învățăm de acasă, avem întâlnirile cu prietenii și...dormim. Așadar, cu asemenea provocări, să aflăm care sunt trendurile în materie de design interior în acest an.

Size matters :)

*Canapele mari, în țesături confortabile (de exemplu catifea), mai ales în culori strălucitoare precum roz, galben muștar și verde. Confortul nu se referă doar la mobilier, ci și la culoare. Tendințele în materie de culori au drept scop construirea unui spațiu viu și atractiv, care vă vor face să vă doriți să rămâneți acasă, înconjurați de tonuri calde, pasteluri elegante, dar cu personalitate sau  tonuri de albastru natural.

Granny style (dar într-un mod frumos)

*Deși are un sens peiorativ, amenajarea în granny style, în 2021, are drept țintă să răspundă faptului că tânjim după acel sentiment reconfortant și familiar din casa bunicilor. Fie că adaugi elemente vintage într-un decor cu o bază modernă, fie că folosești accesorii de tipul de tip vintage dar tehnologizate, granny style reinterpretat e o surpriză plăcută în trendurile lui 2021.

Încălzire în pardoseală electrică

Poate cineva să reziste senzației de a merge desculț pe podeaua încălzită? Dacă pur și simplu începeți o renovare sau construiți o casă nouă, luați în considerare instalarea încălzirii radiante (cunoscută și sub denumirea de încălzire prin pardoseală), o modalitate eficientă din punct de vedere energetic de a vă încălzi pe parcursul lunilor reci.

Încălzirea prin pardoseală implică instalarea de conducte în podea, transformând întreaga podea într-un radiator. Acest sistem încălzește încăperea în totalitate și oferă niveluri de confort îmbunătățite.

Mai mult, centrala termică va fi mai puțin solicitată în comparație cu încălzirea camerei doar prin intermediul radiatoarelor. Acest lucru se datorează încălzirii prin pardoseală având o temperatura de funcționare mai mică decât un sistem de radiatoare.

Încălzirea prin pardoseală funcționează foarte bine cu tehnologia regenerabilă. De asemenea, elimină necesitatea caloriferelor și oferă o mai mare flexibilitate de proiectare atunci când vine vorba de aspect și amplasarea mobilierului.

Fitodesign și inspirație vegetală

Fitodesign-ul a apărut acum câțiva ani în HoReCa. Acesta reprezintă așezarea unor plante în diverse locuri ale unei încăperi și are puterea de a aduce o notă fresh oricărui spațiu. Oamenii pot simți uneori nevoia de a se reconecta cu natura, deoarece aceasta conferă o stare de bine, de libertate, iar fitodesign-ul poate aduce sentimentele acestea chiar și în spațiile închise.

Plantele pot fi așezate vertical, pe pereți, birouri și comptoare, economisind spațiu și creând totodată un decor plin de viață. Chit că alegeți să optați pentru variante verticale sau orizontale, efectul va fi același, iar de avantaje se vor bucura atât proprietarii, cât și clienții.Ghiciți de ce, în contextul pandemic, un asemenea trend a luat avânt? Exact - pentru că ne dorim reconectarea cu natura și hrănirea spiritului de libertatea și aventură.

Taguri: design interior
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/vrei-sa-iti-cumperi-o-casa-sau-sa-o-renovezi-afla-care-sunt-trendurile-in-design-interior-2021