Blue Air introduce taxa universala pentru bagaje

BUCURESTI - 21 mai 2010

Comunicat tip General in Turism

Blue Air, prima companie de smart flying, cu peste 50 de destinaţii europene, a decis să opereze o schimbare importantă în privinţa politicii sale de preţuri pentru bagajele de cală. Clienţii care îşi vor rezerva bilete începând cu 21 Mai 2010 vor plăti doar 10 euro pentru fiecare bagaj de cală.

Pentru zborurile Blue Air operate cu aeronave Boeing 737, fiecare călător va putea transporta 4 bagaje în limita a 32 de kilograme fiecare. În cazul zborurilor efectuate cu aeronave SAAB 340, limita este de un bagaj de cală de maxim 20 de kilograme pentru fiecare client. În plus, clienţii Blue Air vor putea purta pe zborurile companiei un bagaj de mână de maxim 7 kilograme şi un laptop fără a mai plăti costuri suplimentare.
Sherif Ussama, Director General al Blue Air, vede în noua politică de preţuri un răspuns firesc la nevoile exprimate de călătorii companiei:
„Decizia în privinţa preţului universal pentru bagaje de cală a fost luată pentru a ţine pasul cu nevoile clienţilor noştri. Considerăm că noua politică de preţuri va face achiziţionarea unui bilet mult mai simplă şi mult mai accesibilă”
Preţul universal de 10 euro pentru fiecare bagaj de cală este valabil când taxa este plătită în momentul rezervării biletului. Dacă este plătită la aerport, taxa pentru un bagaj este de 20 de euro.
Blue Air, prima companie aeriană de smart flying, a început să opereze zboruri low-cost în Decembrie 2004 şi de atunci, a transportat peste 4,5 milioane de pasageri peste tot în Europa. Pionier al modelului de smart flying, Blue Air a introdus ideea calităţii accesibile în aviaţia europeană şi şi-a extins rapid activitatea în 13 ţări din Europa: Austria, Belgia, Cipru, Germania, Marea Britanie, Grecia, Franţa, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Spania şi România.

Despre Blue Air

Despre Blue Air

Blue Air, singura companie de smart flying cu capital 100% privat românesc, este autorizată să efectueze zboruri regulate interne şi internaţionale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere şi transporturi cargo.

În prezent, Blue Air operează 14 aeronave: 10 avioane Boeing 737 şi patru aparate SAAB 340. Flota Boeing 737 numără: trei aeronave seria 737 – 300, două aeronave seria 737 – 400, o aeronavă seria 737-500 şi patru aeronave 737 – 800 Next Generation, cu capacităţi între 126 şi 189 de locuri. Cele patru avioane SAAB 340 au o capacitate de 33 de locuri fiecare.

Compania a semnat în 2008 contracte pentru achiziţionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (două aeronave din seria 800 şi trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.

În 2009, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET) a acordat companiei Blue Air premiul Mărul de Aur, una dintre cele mai renumite distincţii în materie de turism. În fiecare an, FIJET oferă premiul Mărul de Aur acelor ţări, oraşe sau organizaţii care au avut o contribuţie marcantă la promovarea turismului şi a domeniilor conexe. Pentru România, celelalte două premii „Marul de Aur” s-au dus către Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului şi respectiv către Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Pentru anul 2009, compania Blue Air a inregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane de Euro şi peste 1,7 milioane de pasageri.

florentina.ivan@blue-air.ro
info@blue-air.ro