Blue Air isi dezvolta operatiunile si in zona Bucovina - Suceava

BUCURESTI - 17 iunie 2009

Comunicat tip General in Turism

Începând cu 15 Iulie 2009, Blue Air, singura companie de smart flying, inaugurează primele zboruri de pe Aeroportul International „Stefan cel Mare” din Suceava. Zborurile vor avea ca si destinatii externe orasele Viena si Venetia, la care se adauga si destinatia interna Cluj Napoca. Toate zborurile vor fi operate in regim tur – retur.

„Odata cu introducerea acestor zboruri facem un pas extrem de important in ceea ce priveste dezvoltarea companiei Blue Air in zona de nord Moldovei, respectiv Bucovina. Dupa investitiile masive pe care urmeaza sa le facem la Bacau, ne extindem activitatea asupra unui alt nod aerian important din aceasta zona si anume Suceava. Pasagerii din aceasta regiune vor avea de acum acces deplin la avantajele „smart” aduse de Blue Air pe care sigur le vor folosi din plin.”, declara domnul Adrian Ionascu, Director General Blue Air.

Cursele vor fi efectuate in regim tur – retur, biletele de avion fiind deja disponibile pe site-ul Blue Air (www.blueair.ro), la agenţiile proprii, prin serviciul Reservations and Customer Service sau la agenţiile de turism partenere.

Prin introducerea acestor noi rute, compania Blue Air îşi consolidează poziţia atat pe piaţa nationala, cat si pe cea internationala, oferind o soluţie eficientă celor din regiunea Suceava care îşi doreau să ajungă cat mai repede si la preturi accesibile in aceste orase importante din Europa. Preţul unui bilet pentru cursele internationale începe de la 55 euro*/segment, taxe incluse, iar pentru cursa interna, pretul incepe de la 16 euro*/segment, taxe incluse.
Prin adaugarea acestor 3 noi curse, Blue Air ajunge la 17 destinatii noi adaugate anul acesta in orarul de vara.

Orarul zborurilor nou anuntate este urmatorul:


DestinatieOrar**Zi Operare
Suceava - Viena10:15 – 11:15Luni/Miercuri
Viena - Suceava12:00 – 15:00Luni/Miercuri
Suceava - Viena13:15 – 14:15Vineri
Viena - Suceava15:00 – 18:00Vineri
Suceava - Venetia8:15 – 10:15Marti/Joi
Venetia - Suceava11:00 – 15:00Marti/Joi
Suceava - Venetia15:00 – 17:00Duminica
Venetia - Suceava17:45 – 21:45Duminica
Cluj - Suceava07:00 – 07:45 - turLuni/Marti/Miercuri/Joi
Suceava - Cluj17:00 – 17:45 - returLuni/Marti/Miercuri/Joi
Cluj - Suceava07:00 – 07:45 - turVineri
Suceava - Cluj18:30 -19:15 - returVineri
Cluj - Suceava07:00 – 07:45 - turDuminica
Suceava - Cluj22:15 – 23:00 - returDuminica

* numar limitat de locuri la acest tarif
** ora locala


Despre Suceava

Suceava este resedinta si totodata cel mai mare oras al Judetului Suceava, situat in Bucovina, Romania. Municipiul Suceava se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii. Apogeul strălucirii Sucevei este atins însă în vremea marelui domnitor Ştefan cel Mare (1457-1504), acesta acordandu-i o atenţie sporită, consolidând Cetatea de Scaun, Curtea Domnească, adăugând noi şi importante construcţii în oraş, îngrijindu-se de dezvoltarea sa economică şi culturală. Timp de doua veacuri a fost resedinta principala a statului Moldova, iar intre 1775 – 1918 a fost un oras din Imperiul Austriac.


Despre Cluj

Amplasat la incrucisarea unor drumuri de interes national si international, in inima Ardealului, municipiul Cluj-Napoca a constituit in permanenta un centru de atractie turistica, atat datorita monumentelor apartinand trecutului istoric, cat si bogatei activitati cultural-stiintifice favorizata de inestimabile valori gazduite in muzee si biblioteci de rezonanta nationala, de existenta teatrelor dramatice si lirice, cu larga audienta si pe plan international si nu in ultimul rand de existenta Gradinii Botanice din Cluj- asezamant de notorietate europeana, in incinta careia se afla si un valoros muzeu botanic.


Despre Viena

Viena este una dintre cele mai populare capitale europene, vizitata anual de milioane de turisti din intreaga lume. Viena este oraşul care câştigă, anual primul loc în topul capitalelor cu cea mai bună calitate a vieţii. E oraşul în care ai vrea să trăieşti, nu pentru că are sute de magazine de marcă, ci pentru că investiţia în cultură, restaurare, conservare, amenajarea spaţiului public din banii statului este mai mare decât în orice altă capitală. Cateva obiective care nu trebuie ratate: Opera Nationala, Palatul Schonbrunn, Muzeul Albertina, Mausoleul Imperial Funerar sau Roata Uriasa.


Despre Venetia

Deşi acuzată deseori că a devenit prea turistică, Veneţia, oraşul măştilor, nu îşi pierde nici astăzi strălucirea şi atmosfera aparte date de străduţele înguste, ce sfârşesc, fără să te avertizeze, în apă. Piaţa San Marco, “inima oraşului”, este una dintre cele mai fotografiate pieţe din lume. Aici, călătorul găseşte cea mai densă zonă din punct de vedere cultural, putând vizita Basilica San Marco, Palatul Ducal sau clopotniţa bazilicii. Un alt simbol al oraşului este Podul Rialto, pe care vizitatorii se fotografiază deseori alături de “statuile umane” ce împânzesc oraşul.


Despre Blue Air

Blue Air, singura companie de smart flying din România, are capital 100% privat românesc. Compania este autorizată să efectueze zboruri regulate interne şi internaţionale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere şi transporturi cargo. Flota companiei este constituită în prezent din opt aeronave Boeing 737: trei aeronave seria 737 – 300, doua aeronave seria 737 – 400 şi trei aeronave 737 – 800 Next Generation (având o capacitate de 189 de locuri). Compania a semnat in 2008 contracte pentru achiziţionarea a inca cinci avioane Boeing 737 Next Generation (două aeronave din seria 800 şi trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.
Pe parcursul anului 2008, peste 1.110.000 de pasageri au zburat cu Blue Air. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când peste 900.000 de călători au ales să zboare cu operatorul de transport aerian românesc, Blue Air înregistrează o creştere de peste 23%. Pentru acest an, Blue Air anticipează un total de 1.700.000 de călători. În ceea ce priveşte indicatorii economici, Blue Air a înregistrat o cifră de afaceri de 124.130.000 de Euro în 2008 şi estimează 170 de milioane pentru 2009. Echipajele Blue Air sunt formate din piloţi experimentaţi (majoritatea având peste 15.000 de ore de zbor).

2008 a fost un an extrem de prolific pentru Blue Air, compania câştigând o serie de contracte extrem de importante. Contractul de concesiune, semnat pe o perioadă de 34 de ani, al aeroportului din Bacău, conform căruia compania va investi în total 45 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii, realizarea pistei de decolare-aterizare, extinderea platformelor în vederea asigurării spaţiilor de parcare şi operare la sol a aeronavelor, realizarea unui nou terminal, precum şi asigurarea sistemului de operare pentru bagaje la plecări şi sosiri. Se adaugă şi contractul câştigat pentru construcţia unui nou terminal la aeroportul Băneasa din Bucureşti, cu o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro. De asemenea, anul trecut compania aeriana Blue Air a semnat un contract prin intermediul caruia a fost desemnata ca fiind transportatorul oficial al Poştei Române pentru urmatorii trei ani.


Florentina Ivan, Director PR
florentina.ivan@blue-air.ro
info@blue-air.ro