Roma şi Paris şi din Cluj Napoca!

BUCURESTI - 15 septembrie 2009

Comunicat tip General in Turism

Bucureşti, 15 septembrie – Blue Air introduce începând cu 25 Octombrie 2009 două noi destinaţii din Cluj Napoca, Roma şi Paris. Costul unui bilet este de la 30 euro*/segment, respectiv 28 euro*/segment, taxe incluse.

Blue Air îşi consolidează poziţia pe piaţa clujeană de transport aerian, ambele curse fiind operate cu 3 frecvenţe săptămânale. Clujenii vor putea zbura spre Paris în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, în timp ce Roma îi aşteaptă în fiecare luni, miercuri şi vineri.

Blue Air a lansat în această vară cursele externe din Cluj-Napoca spre Veneţia şi Viena, precum si cursele interne spre Suceava şi Bucureşti.

Pe lângă Bucureşti, Blue Air operează curse externe din alte 6 oraşe ale ţării, respectiv Cluj Napoca, Bacău, Arad, Sibiu, Suceava şi Constanţa. “Ştim cât de important este timpul pentru pasagerii noştri şi de aceea facem tot posibilul pentru a le asigura acestora curse directe către destinaţiile dorite”, afirmă Adrian Ionaşcu, Director General Blue Air. “Ceea ce noi de dorim este ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să călătorească spre Bucureşti pentru a putea ajunge la destinaţiile europene dorite, ci să îi preluăm din oraşele în care aceştia locuiesc. Le mulţumim pe această cale pasagerilor români care au făcut posibile aceste curse, promiţându-le întregul nostru suport în vederea asigurării unor vacanţe şi călătorii perfecte”, mai adaugă Directorul General Blue Air.

În perioada 1 septembrie – 1 decembrie 2009, Blue Air oferă cadou pasagerilor săi transportul gratuit al bagajului de cală în limita a 20 de kilograme/pasager. Greutatea ce depăşeşte 20 de kilograme se va taxa conform condiţiilor tarifare Blue Air, disponibile accesând website-ul www.blueair.ro sau apelând Call Center (program non-stop: +4021.208.86.86).

*Oferta este valabilă in limita stocurilor disponibile.

Despre Blue Air

Blue Air, singura companie de smart flying cu capital 100% privat românesc. Compania este autorizată să efectueze zboruri regulate interne şi internaţionale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere şi transporturi cargo. Flota companiei este constituită în prezent din nouă aeronave Boeing 737: trei aeronave seria 737 – 300, doua aeronave seria 737 – 400, o aeronavă seria 737-500 si trei aeronave 737 – 800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri.
Compania a semnat in 2008 contracte pentru achiziţionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (două aeronave din seria 800 şi trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.
Pe parcursul anului 2008, peste 1.110.000 de pasageri au zburat cu Blue Air. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când peste 900.000 de călători au ales să zboare cu operatorul de transport aerian românesc, Blue Air înregistrează o creştere de peste 23%. Pentru acest an, Blue Air anticipează un total de 1.700.000 de călători. În ceea ce priveşte indicatorii economici, Blue Air a înregistrat o cifră de afaceri de 124.130.000 de Euro în 2008 şi estimează 170 de milioane pentru 2009. Echipajele Blue Air sunt formate din piloţi experimentaţi (majoritatea având peste 15.000 de ore de zbor).

2008 a fost un an extrem de prolific pentru Blue Air, compania câştigând o serie de contracte extrem de importante. Cel mai important este contractul de concesiune, semnat pe o perioadă de 34 de ani, al aeroportului din Bacău, conform căruia compania va investi în total 45 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii, realizarea pistei de decolare-aterizare, extinderea platformelor în vederea asigurării spaţiilor de parcare şi operare la sol a aeronavelor, realizarea unui nou terminal, precum şi asigurarea sistemului de operare pentru bagaje la plecări şi sosiri. Se adaugă şi contractul câştigat pentru construcţia unui nou terminal la aeroportul Băneasa din Bucureşti, cu o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro, toate cumulând cu contractul semnat cu Poşta Română, prin care Blue Air a fost desemnat transportatorul oficial.

florentina.ivan@blue-air.ro
info@blue-air.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/blue-air/roma-si-paris-si-din-cluj-napoca