Cum sa-ti protejezi pozele de pe Facebook

BUCURESTI - 25 septembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Tehnologie, Internet

Ce mai poti face daca, in timp ce cauti pe internet diverse lucruri pentru copilul tau, cum ar fi un carucior sau poate haine, gasesti un anunt : “ADOPT MY NEWBORN” si din curiozitate, faci click pe anunt si vezi o poza cu...copilul tau?!!

Imagineaza-ti cum ar fi ca in familia ta sa apara un bebelus; bucuria ar fi mare si ti-ai dori sa le arati prietenilor tai de pe facebook, membrilor familiei tale care locuiesc in diverse localitati ale tarii, poze cu bebelusul tau. Ii faci poze, le postezi si primesti o gramada de comentarii pozitive si nostime.

Cum sa-ti protejezi pozele de pe Facebook

Dar cum te-ai simti daca, peste cateva zile, in timp ce cauti pe internet diverse lucruri pentru copilul tau, cum ar fi un carucior sau poate haine, gasesti un anunt : “ADOPT MY NEWBORN” si din curiozitate, faci click pe anunt si vezi o poza cu...copilul tau?! 

Astfel de lucruri se intampla si se vor mai intampla. Exista si astfel de persoane, care nu vor disparea peste noapte, iar fenomenul nu se va opri aici.

Este o certitudine faptul ca datele tale digitale POT FI furate si folosite fara a ti se cere acordul, fara ca macar sa stii ce se intampla; ele pot fi download-ate, copiate, transferate etc. Pana de curand, nu prea existau metode de a putea opri aceste furturi.

Doar pentru simplul fapt ca ti-ai setat profilul de Facebook pe ''Private'' nu inseamna ca pozele tale nu pot fi facute publice. McAfee® Social Protection iti protejeaza confidentialitatea pozelor de pe Facebook lasandu-te pe tine sa controlezi cine ti le poate vizualiza.

Cand vei uploada pozele prin intermediul acestei aplicatii, cei pe care nu ii cunosti le vor vizualiza blurate, neclare. Chiar mai mult, nimeni-nici macar prietenii sau membrii familiei carora le-ai dat acces sa vizualizeze pozele- nu poate salva, printa, downloada  sau face captura. Aplicatia anuleaza posibilitatea de ''share '' de catre alte persoane, astfel prevenind situatia in care pozele ar putea fi publicate fara acordul tau.

Pe scurt, pozele tale raman cu adevarat ale tale !

Viziteaza pagina McAfee de pe Facebook si vezi cu ce te poate ajuta McAfee Social Protection  http://www.facebook.com/McAfee/app_31805582162240

In Romania, McAfee este prezent in piata de solutii de business, prin distribuitorul oficial, alaturi de canalul de reselleri autorizati: http://www.mcafee.com/apps/partners/channel/find/default.aspx

McAfee este prezent in piata de consumer/retail/SOHO prin Blue Soft Serv - distribuitor unic.

Sursa articol: http://blogs.mcafee.com/consumer/protect-your-facebook-photos

Despre Blue Soft Serv

Blue Soft Serv practica o gama larga de servicii IT si ofera clientilor solutii si produse de calitate. Pe piata romaneasca de servicii, ne prezentam ca o solutie completa si oferim clientilor nostri posibilitatea de a alege cea mai potrivita varianta.

Aceste servicii, alaturi de produsele oferite, certificate inca din anul 2007 de catre SRAC pentru standardul ISO 9001:2008, ne-au ajutat sa ne dezvoltam reteaua de clienti de-a lungul celor 6 ani de existenta. Astfel incat în prezent ne bucuram de un larg portfoliu de clienti din sectorul intreprinderilor mici, small business sau enterprise cat si institutii publice.
Prin produsele si serviciile noastre suntem tot mai aproape de cerintele oamenilor de afaceri si ale companiilor in care acestia isi desfasoara activitatea.
Blue Soft Serv este reseller autorizat al solutiilor McAfee, KERIO, SonicWALL, Juniper, Blue Coat.