Prima Intalnire a comunitatii www.AmFostAcolo.ro

Poiana Brasov - 12 februarie 2010

Comunicat tip General in Turism

Aproape 300 de romani din toate colturile tarii, care pana acum s-au intalnit doar in mediul virtual, se vor cunoaste si in realitate, in acest week-end. Ei si-au dat intalnire in Poiana Brasov in data de 20 februarie 2010 pentru a sarbatori astfel cei doi ani de existenta ai site-ului care i-a adus impreuna, www.amfostacolo.ro. De asemenea, cei mai apreciati 250 de membri din comunitate vor fi premiati, pentru prima data, cu vacante gratuite sau reduceri la achizitionarea acestora.

Site-ul care gazduieste aceasta comunitate, AmfostAcolo.ro, a fost creat in 2008 din dorinta unui timisorean de a-i ajuta pe romani in alegerea unei destinatii de vacanta sau a unui hotel care sa corespunda asteptarilor lor, si se bazeaza exclusiv pe materiale scrise de turisti, la intoarcerea lor din concedii:
„In urma cu trei ani, cand cautam hotelul unde sa imi petrec concediul de vara impreuna cu familia, mi-am dat seama ca e foarte greu sa deosebesti unitatile de cazare bazandu-te pe descrierile facute pe paginile oficiale. Acolo totul suna perfect. Asa am inceput sa citesc pe internet sute de pareri ale turistilor germani si britanici despre hotelurile care m-au interesat si pe mine. Mi-am dat seama apoi ca cerintele mele erau destul de diferite de ale lor: daca un turist englez va depuncta un hotel doar pentru ca acolo a primit un mic dejun continental si nu unul englezesc, pentru mine asta nu era o problema. Si atunci m-am hotarat sa creez un spatiu unde si turistii romani sa isi poata povesti experientele, pentru a-i ajuta pe altii, la randul lor”, spune Cornel Bociort, specialist IT, cel care a avut ideea infiintarii site-ului. Astfel ca la 40 de ani a inceput sa invete, tehnici de programare pe web, cu totul diferite decat experienta sa profesionala de pana atunci, si a inceput sa lucreze – seara/noaptea si mai ales in weekenduri – la implementarea acestei idei.

E important poate de mentionat ca, desi este dezvoltat din hobby de catre o singura persoana (!) si este sustinut financiar doar din „banii de buzunar de care nu stie nevasta” - dupa cum spune zambind Cornel, site-ul a crescut foarte mult in complexitate in cei doi ani iar datorita realei utilitati si devenind cunoscut dupa principiul „reclamei” din „gura in gura” a ajuns anul trecut la un varf de peste 200.000 de vizitatori unici pe luna (cu peste 2.100.000 de afisari in luna august 2009), clasandu-se astfel inaintea multor agentii de turism consacrate care aloca resurse cu mult mai importante acestei activitati. Aceeasi luna august 2009 a gasit AmFostAcolo.ro pe locul 9 in clasamentul trafic.ro, sectiunea Turism, iar previziunile de minim 400.000 de vizitatori unici pe luna (si 5 milioane afisari) ii vor permite intrarea in Top 5 in 2010, spera dl. Bociort. Obiectivul pe termen lung este insa „clar, locul 1, in maxim 2-3 ani”, zice hotarit si sigur pe el dezvoltatorul site-ului.

In prezent, comunitatea amfostacolo.ro are peste 6750 de membri inregistrati, iar experienta lor ca turisti s-a concretizat deja in 6821 de impresii si recomandari de vacanta. Acestea, impreuna cu cele peste 47.000 de fotografii, ajung sa fie uneori mult mai utile decat descrierile oficiale ale hotelurilor sau ale diverselor destinatii turistice. Cititorii vor gasi pe www.amfostacolo.ro impresii din 4850 destinatii si obiective turistice diverse din peste 60 de tari, de la Argentina la Iordania, Statele Unite, Peru, Liban, Mauritius, Seychelles, Venezuela etc – fiind insa un adevarat „ghid enciclopedic” pe destinatiile preferate de vacanta ale romanilor: Bulgaria, Turcia, Grecia, Egipt, Tunisia, Austria etc.

Nu in ultimul rand, AmFostAcolo.ro e pentru multi un instrument din ce in ce mai util in alegerea destinatiei optime de vacanta ori de weekend in Romania. Prin cele peste 1500 de recomandari – ori dimpotriva! – ale unor pensiuni, vile, hoteluri romanesti pe care le ofera, comunitatea AmFostAcolo.ro se dovedeste un manifest, din ce in ce mai bine auzit, pentru promovarea locurilor, oamenilor si mai ales a serviciilor turistice „care merita” – subliniaza la fel de hotarat initiatorul site-ului.

Intalnirea „turistilor povestitori”, premierea lor si petrecerea cuvenita unui astfel de eveniment – aniversarea a 2 ani de la infiintarea site-ului - va avea loc in Poiana Brasov la Hotel Piatra Mare, in 20-21 februarie.

Despre Bociort Cornel PFA

Informatii suplimentare despre eveniment puteti gasi pe www.amfostacolo.ro ori puteti solicita prin telefon 0721.22.56.12


Cornel BOCIORT
www.AmFostAcolo.ro
cornel.bociort@amfostacolo.ro