Bon de primire (in consignatie)

Definitie Bon de primire (in consignatie)

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-3-2) Format A4, tiparit pe ambele fete, in carnete a 100 de file. Serveste ca: - dovada de primire/predare a obiectului spre vanzare in consignatie - act de plata catre deponent - document de inregistrare in contabilitate. Se intocmeste de unitatile de consignatie in doua exemplare. La primirea obiectelor se face descrierea caracteristicilor obiectelor si se stabileste pretul de vanzare in functie de pretul de evaluare sau de achizitie. Ambele exemplare sunt semnate de deponent si pretuitor, din care primul exemplar este predat deponentului drept dovada ca a pedat obiectul pentru vanzare in regim de consignatie. Reducerile de pret se calculeaza pe baza unei declaratii semnate de deponent, in care se specifica noul pret de evaluare sau de achizitie si se completeaza rubricile destinate acestei operatii. Restituirile se fac la cererea deponentului, semnandu-se pentru primirea obiectelor restituite. In cazul in care deponentul este agent economic platitor de TVA, marfurile depuse in consignatie sunt insotite de avizul de insotire a marfii care va purta mentiunea: pentru vanzare in regim de consignatie. Unitatea de consignatie va face incarcarea in gestiune cu marfurile primite spre vanzare pe baza facturii primite de la deponent (agent economic), in momentul in care marfa a fost vanduta. Incasarea valorii obiectelor vandute in consignatie se face pe baza bonului de primire prezentat de titular, semnand pentru primirea sumei in rubrica destinata acestei operatii. Exemplarul al doilea constituie fisa de evidenta pentru inregistrarea in contabilitatea unitatii. Circula la: - deponent pentru confirmarea de predare a obiectului pentru vanzare in consignatie (exemplarul 1) - la casierie pentru plata sumei (exemplarul 1) - la compartimentul financiar-contabil (exemplarul 2). Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil (exemplarele 1 si 2). Vezi si Normele Metodologice 0/04 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Bon de primire (in consignatie)? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Bon de primire (in consignatie).

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Bon de primire (in consignatie). Definitiile termenilor despre Bon de primire (in consignatie) cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Bon de primire (in consignatie), va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Bon de primire (in consignatie).