Cum să folosești în siguranță o trotinetă electrică

BUCURESTI - 25 mai 2021

Comunicat tip General in Sport

Trotinetele electrice se numără, mai nou, printre cele mai populare mijloace de transport pe distanțe scurte. Avantajele acestora sunt multiple: rapiditate, confort, eficiență, sunt eco-friendly și foarte distractive, însă au și un grad de pericol pe care trebuie să încerci să-l controlezi cât mai bine. Atunci când folosești o trotinetă electrică, te expui la câteva riscuri, însă dacă îți vei lua măsurile de precauție ce se impun, nu vei avea probleme. Iată ce poți face ca să minimizezi pericolul atunci când te deplasezi cu trotineta electrică.

trotinete electrice București

trotinete electrice București

Folosește echipament de protecție

Pentru că trotineta electrică poate atinge, totuși, o viteză la care ai putea să te accidentezi în cazul unei situații neprevăzute, echipamentul de protecție este obligatoriu. Ca să diminuezi acest risc, caută în secțiunea de accesorii trotinetă electrică, variante de echipament de protecție și achiziționează tot ce ai nevoie, înainte de a începe să folosești trotineta. 

În primul rând, casca de protecție este o piesă vitală pentru că te va proteja în cazul căzăturilor. Vei găsi diverse modele, în nenumărate forme și culori. Atunci când cumperi, fii atent la câteva aspecte importante. De exemplu, greutatea acesteia - varianta ideală este o cască dintr-un material ușor, dar dur, care oferă protecție fără să fie grea și să creeze presiune și dureri în zona gâtului. Apoi, echilibrul dintre formă și funcționalitate – încearcă să găsești un model care să îți placă, dar să ofere și protecție suficientă. Mărimea – ai grijă să stea perfect pe cap și să fie confortabilă. Și nu în ultimul rând, alege un model cu baretă sub bărbie, care se fixează bine pe cap, astfel încât să nu alunece pe față sau să cadă la impact.

Apărătoarele pentru genunchi și coate sunt, de asemenea, esențiale, aceste zone fiind foarte expuse rănirii în cazul accidentelor. Le găsești tot în categoria de accesorii trotinetă electrică. Caută unele de bună calitate, care oferă nu doar protecție împotriva zgârieturilor, ci absorb și șocul la căzătură, prevenind fracturile. De asemenea, ai grijă să fie confortabile și să nu strângă foarte tare zona pe care sunt plasate.

Folosește lumini sau elemente reflectorizante

Unele trotinete electrice au lumini în dotarea standard, însă nu strică să-ți sporești vizibilitatea pe timp de noapte sau pe condiții meteo nefavorabile. Poți adăuga trotinetei lumini în plus și poți alege echipament reflectorizant pentru tine. În aceeași secțiune de accesorii trotinetă electrică găsești tot felul de astfel de variante, de la cele mai simple, până la modele high-tech precum – rucsac cu semnalizare rutieră cu LED și control wireless, kit cu lumini LED multicolor cu Bluetooth, cască de protecție smart cu semnalizare inclusă, vestă de siguranță cu lumini LED, și așa mai departe.

Ai grijă întotdeauna ca trotineta să funcționeze corect

Revizia executată cu regularitate este importantă pentru siguranța ta. Dacă, de exemplu, frânele nu funcționează cum trebuie, poți avea probleme serioase. În manualul trotinetei tale electrice găsești toate specificațiile necesare acestei operațiuni. În mod normal, trebuie să fii atent ca nici un șurub să nu fie slăbit, ca pneurile să aibă presiunea necesară, ca discurile de frână să nu se fi deteriorat și ca luminile de semnalizare să funcționeze. În cazul în care ai nevoie să schimbi ceva, găsești piese de schimb Xiaomi la prețuri accesibile. Depinde de tipul de trotinetă pe care o deții.

Mergi pe trotinetă singur

Poți fi tentat să mai iei pe cineva cu tine pe trotinetă, însă ține cont de faptul că trotinetele electrice au fost concepute pentru o singură persoană. Designul lor nu este suficient de spațios pentru a încăpea doi adulți și nici nu își păstrează stabilitatea atunci când susțin o greutate prea mare.

Adaptează viteza la condițiile de drum

Chiar dacă simți că poți controla trotineta în orice condiții, este indicat să adaptezi viteza în funcție de locul și suprafața pe care te deplasezi. De exemplu, dacă ești într-o zonă aglomerată, cu multe obstacole, trebuie să reduci viteza cât mai mult, pentru a putea evita să lovești ceva sau pe cineva. De asemenea, dacă te prinde ploaia și carosabilul este umed, ai nevoie să reduci viteza pentru a te deplasa în siguranță.

Urmează aceste măsuri de protecție și vei reduce considerabil riscurile de accidentare gravă!