Borderou de predare a documentelor

Definitie Borderou de predare a documentelor

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-3-7) Format A5, tiparit pe ambele fete, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - document de predare la contabilitate, de catre gestionar, a documentelor justificative privind miscarea valorilor materiale - document de predare a documentelor justificative intre compartimentele unitatii - document de control al sumelor inregistrate in contabilitatea sintetica, prin confruntarea acestora cu totalul borderoului. Se intocmeste in doua exemplare, zilnic sau pe masura predarii documentelor, separat pentru intrari si separat pentru iesiri, de gestionar, care completeaza toate datele prevazute de formular, cu exceptia celor referitoare la valoare, care se completeaza de compartimentul financiar-contabil. Se intocmeste pe baza documentelor justificative privind miscarea valorilor materiale si se semneaza de gestionar, pentru predarea documentelor si de persoana din compartimentul financiar-contabil desemnata pentru primirea documentelor. In cazul cand se utilizeaza pentru predarea documentelor justificative intre alte compartimente, se intocmeste de compartimentul care preda documentele respective. Intocmirea borderoului nu este obligatorie in cazul cand se folosesc alte metode de predare-primire a documentelor (de exemplu, prin semnare in fisele de magazie). Circula: - la compartimentul financiar-contabil sau la compartimentele interesate, insotite de documentele justificative respective (exemplarul 1) - ramane la magazie sau la ceilalti emitenti, pentru justificarea predarii documentelor (exemplarul 2). Se arhiveaza: - la compartimentul financiar-contabil sau la celelalte compartimente primitoare (exemplarul 1) - la magazie sau la celelalte compartimente emitente (exemplarul 2).Vezi si Normele Metodologice 0/05 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Borderou de predare a documentelor? Propune definitie

Poze Borderou de predare a documentelor

 • Adobe ofera noi solutii de generare a documentelor

  Poza: Adobe ofera noi solutii de generare a documentelor

 • https://www.freepik.com

  Poza: Depozit Arhivare: Servicii de arhivare fizică și electronică a documentelor

 • Distrugerea documentelor, efectuata prompt de firma Green Global

  Poza: Distrugerea documentelor, efectuata prompt de firma Green Global

 • Servicii de scanare documente

  Poza: Scanarea rapidă a documentelor pentru situațiile de urgență

 • Vezi toate pozele despre Borderou de predare a documentelor

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Borderou de predare a documentelor.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Borderou de predare a documentelor. Definitiile termenilor despre Borderou de predare a documentelor cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Borderou de predare a documentelor, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Borderou de predare a documentelor.