Ce trebuie sa stii cu privire la reparatii injectoare?

Cluj - Napoca - 14 mai 2021

Comunicat tip General in Constructii

Colaboreaza mereu cu specialistii atunci cand vine vorba despre orice tip de reparatie! Se intampla de multe ori ca multi oameni sa incerce de unii singuri sa isi repare autoturismul, ceea ce nu este deloc in regula, avand in vedere ca siguranta ar trebui sa fie mereu pe primul loc. Cand vine vorba despre injectoare, sunt cateva semne extrem de simple care ar trebui sa te puna pe ganduri.

reparatii injectoare

reparatii injectoare

Injectorul de combustibil este o componenta foarte importanta care injecteaza carburantul si care nu se poate defecta daca are parte de ingrijire adecvata.

De multe ori, insa, se intampla ca injectoarele sa se murdareasca, sa se infunde sau sa prezinte diverse defectiuni, fara sa stii de ce.

Atunci cand intervine o defectiune ce tine de reparatii injectoare, injectorul vine la pachet cu o serie de semne pe care trebuie sa le recunosti. Evita costurile foarte mari si mergi din timp la un service specializat in domeniu!

Cele mai  des intalnite semne ale injectoarelor defecte sunt acestea:

-          Motorul nu mai are aceeasi putere iar turatiile oscileaza;

-          Motorul masinii vibreaza: In momentul in care un injector nu functioneaza asa cum ar trebui, cilindrul va fi afectat in mod clar. De aceea, in timpul mersului, motorul va vibra. Semnul acesta e cauzat de finalizarea ciclului complet fara primirea cantitatii suficiente de carburant;

-          Motorul masinii prezinta probleme: Daca un injector este infundat, acesta nu mai poate alimenta motorul cu o cantitate potrivita de combustibil. Astfel, e de la sine inteles de ce masina da rateuri atunci cand motorul se afla in miscare. In cazul acesta masina iti va oferi senzatia ca se misca mult mai greu. Indiferent de situatie, trebuie neaparat sa iei legatura cu o echipa specializata in domeniu care sa detecteze problema si sa o rezolve imediat.

-          Scurgerea combustibilului: Atat deteriorarea cat si vechimea poate cauza ruperea sau craparea injectorului. In cazul acesta vor avea loc pierderile de combustibil. O simpla cercetare in detaliu va arata urmele de combustibil prezente pe exterior sau chiar pe sina de combustibil. De cele mai multe ori, aceasta scurgere are loc in sigiliul injectorului, fapt care cauzeaza o deteriorare pe termen lung.

-          Miros de combustibil: Mirosul acesta te duce direct cu gandul la scurgerea de combustibil, asa cum e firesc. Atunci cand combustibilul nu mai arde din cauza injectorului defect, mirosul va fi unul destul de persistent. Este esential sa verifici care este cauza acestui miros deoarece poate fi vorba despre o problema destul de serioase care iti poate afecta siguranta.

-          Consumul mare de combustibil: Ori de cate ori motorul nu primeste o cantitate suficienta de carburant, isi va lua combustibilul de care are nevoie direct din injector. Rezultatul este clar: marirea consumului de carburant.

-           Supraalimentarea Motorului;

-           Emisii Crescute;

 

Daca iei in calcul fiecare semn, cu siguranta iti va fi mult mai usor sa stii din timp ce ai de facut.