Tot ce trebuie să știi despre colectarea selectivă și reciclarea

BUCURESTI - 6 octombrie 2020

Comunicat tip General in Afaceri

Te-ai gândit vreodată ce presupune reciclarea și cum se poate ajunge dintr-o cutie ruptă, la una nou-nouță? Ei bine, este de așteptat ca procesul să fie destul de îndelungat, însă nu mai lung decât cel în care cutia se obține din materia primă, respectiv lemnul. La ora actuală, doar 5% dintre deșeurile din România ajung să fie colectate selectiv și reciclate, ceea ce reprezintă un procent cu mult sub media europeană. Din nefericire, acest lucru se vede în mediul înconjurător și, mai ales, în aerul pe care îl respirăm. Rămâi alături de noi și descoperă tot ce trebuie să știi despre colectarea selectivă și reciclarea!

Colectare carton Bucuresti

Colectare carton Bucuresti

1.   Ce este colectarea selectivă?

Dacă ai fost prin străinătate și, cu precădere, în țările scandinave, ai observat că în locuințe, case și apartamente există până la patru coșuri de gunoi. Chiar dacă arată la fel, acestea sunt folosite în scopuri diferite. Așa se face că unul dintre ele este special conceput pentru elementele din plastic, altul pentru cele din sticlă, un altul pentru hârtie și, în final, cel din urmă pentru resturile menajere.

Colectarea selectivă presupune trierea deșeurilor în funcție de materialele din care acestea sunt realizate. Mulți dintre cei care trăiesc în aceste țări sunt obligați să se conformeze acestor norme care, la rândul lor, au scopul de a îmbunătăți atât mediul înconjurător, cât și nivelul de educație al oamenilor.

Pentru a face același lucru, poți ajunge la Centrul de Colectare carton Bucuresti, în care să lași toate elementele realizate din carton. În schimbul lor, vei obține chiar și o sumă de bani, pe care o poți folosi după cum îți dorești.

2.   Ce este reciclarea?

Imediat ce ai colectat deșeurile în mod selectiv, poate începe reciclarea. Acesta este procesul prin care deșeurile sunt transformate în elemente gata pentru uz comun, cum sunt topurile de hârtie și alte elemente din plastic. Spre exemplu, sticla poate fi reciclată la nesfârșit, întrucât aceasta poate rezista până la 500 de ani. Același lucru se întâmplă și cu aluminiul, de care nu putem scăpa deloc ușor. În schimb, durabilitatea lui face ca acesta să poată fi reciclat și reutilizat la nesfârșit.

Prin reciclare, se folosesc zero materii prime și doar deșeuri care, la rândul lor, necesită mult mai puțină energie în comparație cu procesul inițial de obținere al acestora. Un studiu foarte interesant arată că o tonă de hârtie se obține prin tăierea a 24 de arbori maturi și folosirea a nu mai puțin de 325.000 de litri de apă. Utilizarea acestor resurse reprezintă, nu de puține ori, o pierdere a acestor cantități. Prin comparație, reciclarea este mult mai puțin nocivă și contribuie la obținerea unui mediu înconjurător curat și dezvoltarea unui simț civic mult mai benefic pentru oameni.

Atât colectarea selectivă, cât și reciclarea sunt procese care implică schimbarea și integrarea unui nou obicei în rutina zilnică. Spre deosebire de clasicul coș de gunoi regăsit în majoritatea caselor din România, trierea deșeurilor presupune integrarea a patru coșuri de acest fel. Cu toate acestea, rezultatul va fi unul extrem de plăcut și îmbucurător, cu atât mai mult cu cât vei vedea că vei primi bani în schimbul acestui obicei. La rândul lor, copiii sunt beneficiarii direcți ai acestui model, pe care îl vor putea implementa de-a lungul întregii lor vieți.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bossnet-expert-srl/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-colectarea-selectiva-si-reciclarea