Evolutia Datelor – Revolutia Digitala si Securitate

BUCURESTI - 19 iunie 2013

Comunicat tip General in IT&C, Cursuri

Companiile se bazeaza din ce in ce mai mult pe informatia sub forma electronica. Evolutia tehnologica aduce cu sine o serie de oportunitati. Unul dintre cele mai mari avantaje prezentate de „era tehnologiei informatiei” consta in eliminarea, intr-o mai mica sau mai mare masura, a necesitatii si constrangerilor implicate de workflow-ul „traditional”, bazat pe documente, artefacte si componente „concrete”, fizice. Eliminarea acestor constrangeri implica „tranzitia” de la forma fizica la forma digitala, electronica.

Odata cu aceasta tranzitie, cu aceasta schimbare de paradigma, se deplaseaza si accentul de pe „aspectele traditionale”. Asadar, focusul cade din ce in ce mai mult pe forma digitala si pe modalitatile de realizare si implementare a solutiilor ce depind si lucreaza cu informatiile aflate in aceasta forma.

Adaptarea la „era IT”

Pe masura ce balanta datelor inclina din ce in ce mai mult in directia digitala, nevoia de solutii devine evidenta. Ca orice alt domeniu, IT-ul prezinta avantaje si dezavantaje.

In cazul domeniului in discutie, cateva aspecte ce se prezinta a fi mai „problematice” sunt reprezentate de siguranta si integritatea datelor si securitatea sistemelor informatice.

Asadar, atentia corespunzatoare trebuie acordata nu numai imbunatatirilor, eficientizarii proceselor si avantajelor aduse de noile tehnologii, ci si „consecintelor”.

De exemplu, implementarea unei solutii de backup si recuperare a datelor poate asigura evitarea situatiilor dificile, oferind un mijloc sigur de persistare a datelor. Neimplementarea corecta poate aduce cu sine pierderea informatiilor sau stocarea acestora intr-o forma inconsistenta.

Symantec – solutii backup si recuperare de calitate

O gama de solutii ale companiei Symantec sunt dedicate aspectelor de backup si recuperare a datelor.

Solutiile companiei (nu numai din domeniul backup-ului si recuperarii datelor) sunt cunoscute pentru gradul ridicat de calitate. Asadar, Symantec pune la dispozitie soft-uri precum Backup Exec, solutie dedicata backup-ului si recuperarii datelor, NetBackup, o solutie performanta si sigura, compatibila cu o gama larga de sisteme de operare si configuratii hardware, extrem de usor de integrat, Storage Foundation, solutie dedicata ce pune la dispozitie un sistem centralizat de lucru cu storage-ul si multe altele.

Cursurile BrainConcert si modalitatile sigure de backup

BrainConcert pune la dispozitia companiilor si celor interesati de implementarea solutiilor Symantec o modalitate facila de familiarizare cu tehnologiile din domeniu ale companiei.

Aceste cursuri se adreseaza administratorilor de sistem, specialistilor si membrilor echipelor IT insarcinati cu backup-ul si recuperarea datelor.

Tinand cont de natura sensibila a domeniului – backup-ul si recuperarea datelor fiind un proces extrem de important, ce trebuie sa se desfasoare intr-o maniera corecta, pentru a asigura integritatea datelor – cursurile BrainConcert acopera aspectele ce se pot dovedi problematice, punand la dispozitie o abordare atat tehnica cat si practica. 

BrainConcert ofera, pe langa aceste cursuri, analiza si consultanta gratuita pentru stabilirea nevoilor de training ale companiei. Pentru mai multe detalii vizualizati oferta de training BrainConcert pentru companii.