Evolutia IT-ului si Noile Cerinte de Securitate

BUCURESTI - 20 iunie 2013

Comunicat tip General in IT&C, Tehnologie, Cursuri

Domeniul tehnologiei informatiei se afla in topul listei domeniilor cu cel mai ridicat ritm de evolutie. IT-ul nu reprezinta un panaceu; solutiile ce se „cristalizeaza” in urma procesului de evolutie pun, intr-adevar, la dispozitie un mijloc eficient de rezolvare a problemelor din multe segmente, adresandu-se unei game vaste de domenii, insa acestea vin cu un pret.

Exista mai multe puncte vulnerabile pe care o solutie software poate sa prezinte. Balanta avantajelor este astfel „echilibrata” de dezavantaje. Acestea se concretizeaza sub forma necesitatii persistarii si recuperarii datelor, asigurarii suportului tehnic necesar si „logisticii” si, nu in cele din urma, asigurarii securitatii tuturor (sau, cel putin, unei importante portiuni) componentelor implicate in procesele derulate de catre sau cu ajutorul componentelor software.

Securitatea in contextul evolutiei IT-ului

Asadar, pe masura ce automatizarea aduce noi si noi posibilitati de maximizare a randamentului, marire a eficientei si micsorare a costurilor, din ce in ce mai multa atentie trebuie acordata „consecintelor” deplasarii focusului in directia digitalului.

In nenumarate cazuri, ignorarea cerintelor corespunzatoare contextului referitoare la securitate poate atrage dupa sine potentialul unor consecinte ce pot periclita varii aspecte ale modului in care o companie isi deruleaza activitatile sau chiar existenta acesteia.

Este de la sine inteles ca aceste „consecinte” pot varia in ceea ce priveste potentialul prejudiciu in functie de o sumedenie de factori, fie ca este vorba de context, suport tehnic si logistica, prezenta sau absenta backup-urilor etc.

Implementarea solutiilor de calitate in domeniul securitatii

Asadar, necesitatea implementarii aspectelor referitoare la securitate este omniprezenta, insa modul de implementare propriu-zisa depinde de factorii de context. In momentul de fata exista pe piata o plenitudine de solutii dedicate asigurarii securitatii informatice.

Cu toate acestea, este important de retinut faptul ca o solutie mai putin potrivita sau una ce prezinta insuficiente poate, la randul sau sa introduca vulnerabilitati in sistem in loc de a le elimina.

Cursurile BrainConcert si securitatea in domeniul IT

BrainConcert intelege nevoia asigurarii securitatii sistemelor informatice. In vederea informarii corespunzatoare a cursantului cu privire la securitatea informatica, cursurile BrainConcert dedicate acestui subiect il vor familiariza pe acesta cu o gama de subiecte strict necesare oricarui specialist in securitate.

Asadar, acesta va avea ocazia informarii cu privire la standardele si specificatiile ISO/IEC 27001 referitoare la securitatea informatica si de a lucra cu solutii software precum GFI LanGuard (sistem software dedicat securitatii retelelor) si Symantec Endpoint Protection (solutie firewall, antivirus dedicata mediilor corporate).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/brain-concert/evolutia-it-ului-si-noile-cerinte-de-securitate