Branzas a creat Smailo, primul brand GPS auto 100 % romanesc

Cluj Napoca - 15 aprilie 2008

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Branzas, împreună cu ARoBS Transilvania Software şi BAS (Business Advisory Services - Programul de finantare a consultantei in afaceri) crează primul brand GPS auto românesc.

Branzas a creat Smailo, primul brand GPS auto 100 % romanesc

ARoBS Transilvania Software, companie specializată în soluţii software şi offshore, include în portofoliul său sisteme de navigare, pentru care a decis, cu sprijinul Programului BAS - construirea unui brand nou cu identitate verbală şi vizuală proprie, adaptat pieţei româneşti.

În construirea brandului, Branzas a pornit de la trei clase de avantaje care îi pot asigura succesul în zona de poziţionare “produs democratic”: perfomanţe normale şi design de produs modern la preţ accesibil; suport asigurat de ARoBS; packaging diferenţiator. Conceptul de brand “Partener confortabil, relaxat şi vesel” îi stabileşte o poziţie unică şi diferenţiată în zona “democratic”, prin atitudinea veselă, tinerească şi vioaie. Noul brand a primit numele Smailo, reflectând poziţionarea şi conceptul ales: e un nume vesel, spontan, relaxat, jucauş. Smailo aminteşte de emoticonul „zâmbet”, sugerând starea obţinută prin utilizarea produsului.

“Branzas a construit pentru noi un brand aşa cum ne-am dorit. Smailo se face plăcut imediat, îţi cere să zâmbeşti, cu el la drum nici o problemă nu e de netrecut. Personalitatea placută, tonică şi relaxată a brandului este atrăgătoare pentru posesorii de maşini middle-class din România, spre care ne îndreptăm atenţia. În urma brandingului, Smailo a devenit partenerul confortabil şi vesel, mereu disponibil în trafic, iar această abordare lasă un mare spaţiu plăcerii pentru produs, aducând în prim plan o atmosferă de vacanţă, relaxare şi încredere.” ne spune dl. Voicu Oprean, director general al ARoBS Transilvania Software.

“Crearea brandului Smailo a însemnat două premiere într-un singur proiect: parteneriatul Branzas – AroBS Transilvania Software – BAS şi lansarea cu succes a primului brand GPS auto destinat pieţei româneşti. De la crearea conceptului de brand potrivit cu direcţiile strategice stabilite, la procesul de naming şi de construire a unei identităţi moderne şi plăcute, reliefată în packagingul de produs, şi până la crearea Brand Book-ului Smailo care stabileşte reguli clare de utilizare a brandului, ne-am implicat cu plăcere în acest proiect” ne declară dl. Bogdan Brânzaş, Creative Director şi CEO al Branzas.

„Lansarea Smailo este un punct de referinta pentru piata GPS din Romania. Suntem multumiti ca am putut contribui la acest proiect si dorim sa felicitam atat Arobs pentru dezvoltarea produsului, cat si Branzas pentru brandul creat. Speram sa avem ocazia sa sprijinim cat mai multe proiecte inovatoare din diferite domenii” ne spune dna. Camelia Dragoi, Directorul National al Programului BAS.
Programul Business Advisory Services (BAS), administrat de BERD si finantat in Romania de Guvernul Austriei, functioneaza in Romania de peste un an si a cofinantat peste 50 de proiecte de consultanta in valoare totala de peste 650.000 Euro, efectuate de firme de consultanta romanesti pentru beneficiari locali. Programul BAS va functiona in Romania cel putin inca doi ani, timp in care va continua sa faciliteze utilizarea serviciilor de consultanta de catre companii mici si mijlocii din cele mai variate industrii.

Despre Branzas

Branzas, înfiinţată în 1994 la Cluj-Napoca, este prima agenţie românească de consultanţă în branding şi design înfiinţată în România cu o vastă experienţă în analiza, crearea şi implementarea brand corporate şi consumer, având la activ un portofoliu extins în packaging şi FMCG. Primul brand creat de Branzas a fost Ursus în 1995. Printre clienţii agenţiei se numară Ave Impex, Autonet, Coffeeright, Connex, Continental Hotels, Elis, Gregory’s, IBM, Lactate Harghita, Lafarge, Microsoft, MOL, Motoboom, ProMotor, PlusGSM, Procter & Gamble, Ringier, Sanex, Siemens, Standard Snacks, The One, Tower, Ţiriac Holdings, Ţiriac Auto, Ursus Breweries.
Branzas este partener Interbrand.
Bogdan Branzas
CEO & Creative Director

Branzas Design
Str.Cometei nr 5 etaj 2
Cluj-Napoca
tel: 0264-419129
fax: 0264-414826
bogdan.branzas@branzas.ro