BRGwork a implinit 6 ani pe piata din Romania si a petrecut evenimentul cu Clujenii

Cluj Napoca - 30 iunie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Educatie / Cultura, Turism

In 24 iunie 2011 BRG work a implinit 6 ani de existenta pe piata din Romania si a sarbatorit alaturi de Clujenii care au dorit sa participe la eveniment, clienti BRGwork si colaboratori. Petrecerea s-a desfasurat la un local din Cluj Napoca, intrarea a fost gratuita si au participat peste 70 de persoane in ciuda ruperii de nori de la ora 10:20 pm. “Cum ar arata CV-ul unui student care pe perioada vacantei de vara a facut o practica profesionala platita in Franta sau a participat la un program de schimb cultural in USA sau a experimentat un program de practica in Grecia? La ce nivel ar fi cunostintele practice de limba straina a unui asemenea student? Cat de mult il ajuta sa se dezvolte personal? Sau ce inseamna pentru un absolvent sa ii oferi un stagiu de practica in USA cu salar de la 1000$/luna..."

BRGwork travel enjoy

BRGwork travel enjoy

 Acasa...sau in jurul lumii? 

BRG work

In anul 2005, Belrao Group (BRGwork) a luat fiinta la initiativa unei tinere de 24 de ani care experimentase ani de zile stilul de viata american si castigase 2 ani de experienta in management in Romania. Peste 200 de firme de recrutare erau inregistrate in Cluj Napoca la acel moment.

Compania este printre primele companii de profil din Romania specializate in recrutare de personal on-line. Programe de schimb cultural in Europa si Nordul Americii, programe de voluntariat, permise de munca, work experience, au pair program sunt serviciile pe care BRGwork le ofera pietei din Romania din 2005.

Petrecerea organizata pentru clientii BRGwork si Clujeni a marcat 6 ani de performanta, cu suisuri si coborasuri, cu succese si insuccese.

In anul 2007 BRGwork era primul agent din Estul Europei pentru programele Work Experience in UK conform standardelor colaboratorilor din UK. “A fost o experienta incredibila sa ne intalnim cu clientii nostri la colegiul din UK si sa ii vizitam la locurile de practica, sa stam de vorba cu ei si sa le ascultam experientele de viata traite in mediul britanic” Ramona Crisan, asociatul BRGwork.

In 2008 BRGwork a castigat procesul impotriva Inspectoratului de Munca pentru apararea dreptului la informare completa si corecta a cetatenilor Romani care aplica la programe work experience si de cariera. “Este dreptul clientului sa stie daca este trimis la munca pe permise de munca sau daca are rol de student sau practicant. Drepturile ii difera, modalitatile de concediere difera si clientii nostri au dreptul sa fie informati corect, pana la urma pentru asta ne platesc” Ramona Crisan, asociatul BRGwork.

Tot in 2008, BRGwork a fost companie gazda pentru cetateni Britanici participanti in programul Leonardo Da Vinci finantat de Uniunea Europeana, program prin care cetatenii britanici au efectuat pana la 3 luni de voluntariat la companii din Cluj Napoca, in varii domenii.

In 2009, cea mai grea lectie invatata de BRGwork este ca faptul ca daca o firma are sediul in UK si recruteaza din 2003 sau in Canada si recruteaza din 2002, faptul ca daca acestea au relatii cu companii cunoscute din toata lumea nu sunt garantii pentru buna credinta a firmelor din Uk si Canada. “ A fost un soc pentru noi si clientii nostri, dar l-am depasit cu bine si cu afectarea in mica masura a intereselor clientilor nostri. Am invatat ca pana la urma ne bazam in primul rand pe noi in toate relatiile internationale si ca suntem complet lipsiti de protectie legislativa si suport din partea Autoritatilor Romane care ne reprezinta in aceste tari. Din iulie 2010 si pana in prezent nu am primit suport si informatii publice de la Consulatul Roman din Toronto. Pana la urma le-am obtinut pe cont propriu” Ramona Crisan, asociatul BRGwork.

Programele de schimb cultural si work experience sunt o prioritate pentru toate tarile Europene, cu exceptia Romaniei. In majoritatea tarilor Europene sunt create asociatii pentru impunerea standardelor de desfasurare a activitatilor de acest gen, sunt legi speciale care sprijina si clarifica aceste activitati. Uniunea Europeana investeste fonduri semnificative pentru a sprijini tinerii din tarile EU sa participe in asemenea proiecte. Din pacate in Romania legile inca se bat cap in cap, aceste activitati nu au legislatie speciala, iar toate legile aplicate sunt create nu cu scopul de a stimula asemenea activitati ci de a le bloca. “Cum ar arata CV-ul unui student care pe perioada vacantei de vara a facut o practica profesionala platita in Franta sau a participat la un program de schimb cultural in USA sau a experimentat un program de practica in Grecia? La ce nivel ar fi cunostintele practice de limba straina a unui asemenea student? Cat de mult il ajuta sa se dezvolte personal? Sau ce inseamna pentru un absolvent sa ii oferi un stagiu de practica in USA cu salar de la 1000$/luna, sa experimenteze cultura Americana, mediul de lucru de acolo, sa invete meserie practica in domeniul studiat? Sau ce inseamna pentru o tanara pana in 26 de ani sa experimenteze un program au pair, traind la o familie Americana/ Europeana 1 an, cum percepe aceasta tanara viata de familie? Sa nu mai vorbim de nivelul de dezvoltare personala prin experimentarea stilului de viata din familiile Americane/Europene, de faptul ca un au pair in USA castiga 2384RON pe luna, NET, cu cazare si masa inclusa si multe alte beneficii incluse. Este un venit care in continuare depaseste venitul mediu al multor angajati in Romania. Avem nevoie de schimb cultural pentru a ne dezvolta personal si profesional” Ramona Crisan, asociatul BRGwork

 

Acestea au fost mesajele transmise de BRGwork participantilor la petrecere, alaturi de care s-a mancat, s-a servit o bautura si s-a dansat de la 9seara si pana la 3 jumate dimineata. “Ne dorim sa mai organizam asemenea evenimente, a fost un sentiment placut sa discutam neoficial cu cei care nu sunt clienti BRGwork si a fost la fel de placut sa ne intalnim si in afara programului de lucru cu cei care ne-au ales si carora le multumim pentru increderea acordata!” Ramona Crisan, asociatul BRGwork

Despre BRGwork

BRGwork iti ofera experiente de viata prin programe work and travel, programe de cariera, voluntariate si programe au pair. Programele work and travel te duc in USA sau Franta la vara. Programele de cariera iti ofera un stagiu de practica unde doresti, cu sau fara cursuri. Programele de voluntariat te ajuta sa intinzi o mana sau sa castigi inca o experienta personala in destinatii favorite. Cu programe Au Pair experimentezi viata de familie.
Fiecare experienta este ceva bun pentru... TINE!