Care sunt cei mai buni studenti din lume? O romanca in finala prestigioasei competitii International Students Awards 2006

BUCURESTI - 9 mai 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Ileana Alexandra Ispas se numara printre cei doisprezece finalisti ai editiei 2006 a concursului International Student Awards initiat de British Council si sustinut de institutii de stat din Marea Britanie, Irlanda de Nord si Scotia. Aplicatiile finalistilor au trecut printr-un proces de evaluare conceput pe trei nivele si au fost selectionate din peste 2000 de lucrari din lumea intreaga.

Spre deosebire de alte competitii, International Student Awards pune accentul pe realizari non-academice. Bineinteles, studentii trebuie sa fie dintre cei mai buni, dar este scoasa in evidenta implicarea lor in viata comunitatii, din punct de vedere social sau cultural. Concurentii au scris cate „o scrisoare acasa” iar juriul le-a selectat pe cele care au vorbit cel mai bine despre cum si-au indeplinit visurile, despre cum au depasit obstacole si cum si-au imbogatit educatia lor prin implicarea in activitati ale comunitatii, sportive sau culturale.

La cea de a patra editie, evenimentul a incercat sa aduca in centrul atentiei experienta de viata si de studiu a celor care invata in Marea Britanie. Au intrat in competitie studenti reprezentand peste 125 de nationalitati si diverse nivele de educatie – de la nivelul A la cel de cercetare post-doctorat. In toti acesti ani, British Council a strans peste 9000 de scrisori – o colectie unica de experinte britanice.

Candidatura Alexandrei Ispas a fost sustinuta de un CV impresionant: doua atestate importante de limba straina, German Abitur si Cambridge Proficiency, absolventa a Universitatii din Edinburgh, burse de cercetare la Universitatea din Melbourne si Universitatea St. Andrews. Acum cu o bursa de doctorat in psihologie la Universitatea Cardiff, Alexandra colaboreaza cu doua reviste de specialitate, este editor la PsyPAG Quarterly, tine seminarii pentru studenti si este membru al British Psychological Society. Alexandra a fost castigatoarea regiunii Tara Galilor, ajungand astfel in finala internationala.

Castigatorul editiei 2006 a concursului International Student Awards a fost desemnat la sfarsitul saptamanii trecute: studentul nigerian Akanimo Odon, de la Universitatea Lancaster. Toti finalistii au participat la o ceremonie gazduita de Presedintele British Council, Neil Kinnock, unde au fost prezenti si oaspeti importanti ai institutiilor partenere.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/british-council/care-sunt-cei-mai-buni-studenti-din-lume-o-romanca-in-finala-prestigioasei-competitii-international-students-awards-2006