În conferinţele BTL Design, companiile au explicat IMM-urilor botosanene şi vasluiene, solutiile adaptate lor

BUCURESTI - 31 martie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

La Botoşani şi Vaslui, conferinţele Soluţii pentru Dezvoltarea IMM-urilor, au făcut etapă săptămâna trecută. Ministrul Ovidiu Silaghi a avut un dialog lung şi constructiv cu IMM-urile prezente în sală. Peste 100 de companii mici si mijlocii au asistat la conferintele BTL Design in fiecare dintre orase.

În conferinţele BTL Design, companiile au explicat IMM-urilor botosanene şi vasluiene, solutiile adaptate lor


Pe 27 martie la Botoşani, conferinţa “Soluţii pentru Dezvoltarea IMM-urilor”, a reunit peste o sută de întreprinzători din judeţ, la Sala de Marmură a Teatrului Mihai Eminescu. Oficialităţile locale au dat startul conferinţei, alături de Ovidiu Silaghi, Ministrul IMM-urilor, Comerţului, Turismului şi Profesiilor Liberale.

Partenerii conferinţei au fost BRD, BCR, Eximbank, CEC, FNCGIMM, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom şi BTL Promotion.
Ministrul a anunţat că luni, 31 martie, va fi lansat Ghidul solicitantului pentru fondul de creştere a competitivităţii economice, pe baza acestuia întreprinzătorii putând întocmi proiectele pentru obţinerea finantarilor.

O delegaţie importantă din Ministerul IMM-urilor a fost prezentă, ca la fiecare din etapele conferinţelor BTL Design, căci seria de forumuri se desfăşoară şi cu titlul “Programe guvernamentale de promovare a exportului”. Ei au explicat în plenară a doua care sunt beneficiile şi programele guvernamentale pe care le pot accesa IMM-urile. Sunt instrumente puse la dispoziţia intreprinzatorilor de către minister, şi pot fi accesate. Programele de sprijinirea exporturilor pot oferi o cale de dezvoltare a oricărei afaceri.

A doua zi, pe 28 martie, la Vaslui, reprezentanţi ai IMM-urilor vasluiene au avut ocazia să se întâlnească cu ministrul Ovidiu Silaghi, al IMM-urilor, Comerţului, Turismului şi Profesiilor Liberale. Ministrul a amintit că România are de absorbit în total 32 de miliarde de euro. „Experienţa altor ţări care au beneficiat de fonduri europene, cum ar fi Spania, arată că pentru fiecare euro venit din fonduri europene, este atras cel puţin un alt euro din investiţii private directe. Vom avea deci 64 de miliarde de euro. Trebuie să fim deştepţi şi să ştim cum să-i valorificăm”, a spus ministrul.

În plenara întâi, Eximbank a explicat cum vine în sprijinul IMM-urilor exportatoare, FNCGIMM au prezentat produsele destinate acestui segment. BRD a pledat pentru adoptarea soluţiilor potrivite de către fiecare IMM, BCR a arătat cât de receptiv este cel mai nou birou al băncii, EU Office BCR.
Experţii din Ministerul IMM-urilor au fost şi în Vaslui faţă în faţă cu oamenii de afaceri locali pentru a le explica în detaliu programele ce le sunt destinate.

Partenerii conferinţei de la Vaslui au fost BRD, BCR, Eximbank, FNCGIMM, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom şi BTL Promotion.

Radu Ion, manager al BTL Design consideră că “Aceste forumuri sunt din ce în ce mai necesare. Oamenii de afaceri au nevoie să audă ce fel de soluţii le sunt dedicate de către bănci sau companii de comunicaţii, ce programe pot accesa, în ce fel sunt sprijiniţi de către minister. Iar platfoma de comunicare constituită de conferinţele locale este cea mai bună soluţie pentru informarea IMM-urilor din ţară.”

Următoarele conferinţe BTL Design vor avea loc la Constanţa şi Tulcea, pe 3 şi 4 aprilie 2008.

Orice alte detalii, ca şi fotografii de la evenimentele trecute, puteţi să găsiţi la www.btldesign.ro
Pentru orice alte informatii, va stau la dispozitie: Gabriela Malcinschi, la telefon 0724229024, sau prin e-mail la gabriela.malcinschi@btldesign.ro, gabriela.malcinschi@btlmediacom.comDespre BTL Design

Despre programul „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”

Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor este un program marca BTL Design. Programul a fost initiat de BTL Design in 2006, avand ca intentie aducerea catre IMM-urile din intreaga tara a informatiilor de care au nevoie in contextul aderarii europene. Conferintele au debutat in martie 2006, si isi propun ca in 4 ani sa parcurga cele 41 de judete ale Romaniei. Prima etapa a fost Bihor, pe 29 martie 2006. In 2006 au avut loc 10 etape ale acestor conferinte, in 2007 au fost 12 editii, iar in 2008 vor avea loc 26 de etape. Lucrarile conferintelor sunt structurate in doua plenare. Prima se numeste „Solutii pentru eficientizarea afacerii. Solutii de transmisii de date cablu/wireless. Solutii comunicatii mobile si fixe. Solutii internet. Solutii de infrastructura pentru afaceri. Solutii de promovare. Solutii de pensii private. Solutii de resurse umane. Solutii de recuperare a creantelor”, si prezinta toata gama de solutii destinate IMM-urilor si care sunt necesare pentru dezvoltarea afacerii proprii. Sunt directii pe care intreprinzatorii le pot adopta pentru a le facilita munca, si in consecinta pentru a creste competitivitatea, ceea ce duce si la sporirea cifrei de afaceri.
Plenara a doua trateaza „Solutii financiare pentru dezvoltarea afacerii. Oferte de creditare, programe de finantare, oferte de finantare bancara pentru IMM-uri, finantare din fonduri structurale si de coeziune”. Aceasta cuprinde solutii oferite de banci specifice pentru sectorul IMM-urilor, precum si finantari europene, explicatii de la experti pentru accesarea finantarilor destinate acestui sector, detalii despre planul operational regional 2007-2013.

Accesul IMM-urilor la conferinta este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platforma eficienta de comunicare intre providerii de solutii pentru IMM-uri (in oricare domeniu), si intreprinzatorii locali, cu care acestia pot veni in contact cu aceasta ocazie.

Partenerii BTL Design la organizarea acestor conferinte sunt firme mari, care concep si dezvolta solutii pentru IMM-uri. In decursul timpului, printre acesti parteneri putem numara Vodafone, Orange, UPC, CG&GC IT, Genesys, Siveco, Coface Romania, Credit Europe Bank, BCR, OTP Bank, BRD, Eximbank, Alpha Bank, Sodexho Pass, si altii.


Despre BTL Design

Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre mari organizatori de evenimente de afaceri din tara. Are deasemenea o oferta variată de servicii: publicitate “below the line”, publicitate neconvenţională, realizare de strategii complexe de comunicare şi relaţii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor întâlniri societatea civilă – administraţie publică (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinţe, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presă, concepere conferinţe, seminarii, gestionarea relaţiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole). Aria de activitate a societăţii se extinde în funcţie de cerinţele fiecărui client. BTL Design realizează campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clienţilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Gabriela Malcinschi, la telefon 0724229024, sau prin e-mail la gabriela.malcinschi@btldesign.ro, gabriela.malcinschi@btlmediacom.com

gabriela.malcinschi@btldesign.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/btl-design/in-conferintele-btl-design-companiile-au-explicat-imm-urilor-botosanene-si-vasluiene-solutiile-adaptate-lor