“THE MASTERPIECE” – Trăiește o experiență emoţională deosebită!

BUCURESTI - 24 ianuarie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

The Dark Knight Trilogy, Inception, Gladiator, Memoirs of a Geisha, The Tree of Life, The Da Vinci Code, si alte capodopere ale muzicii de film, vor fi puse în scenă, intr-o interpretare LIVE, pe 23 Martie, de la ora 19:00, la Sala Palatului din București.

“THE MASTERPIECE” – Trăiește o experiență emoţională deosebită!

Evenimentul “The Masterpiece” prezintă în premieră mondială lucrări moderne din muzica de film, într-o producţie sincretică, epică, obţinută prin colaborarea a 140 de profesionişti oferind 140 minute de conţinut intens. Sincretismul este obţinut prin îmbinarea armonioasă, sincronizată, a muzicii de film cu lumini, lasere, video (pe display LED gigant), elemente pirotehnice şi de coregrafie.

Prin implicarea în acest proiect a maeştrilor compozitori de la Hollywood: Hans Zimmer, John Williams, Thomas Bergersen, Gerard Marino, Londra: Guy Farley şi Barcelona: Ivan Torrent, cu partituri unice/scrise special pentru eveniment  şi sunete electronice de calitate excepţională, publicul din România va intra în contact cu viitorul muzicii orchestrale în concert - interpretarea hibridă a sunetelor electronice ultramoderne împreună cu cele ale Orchestrei Simfonice Bucureşti, corului şi instrumentelor exotice, etnice, vechi de mii de ani.

Invitaţi speciali ai evenimentului: Tina Guo şi Uyanga

Tina Guo (U.S.A. – violoncel electric) este unul dintre cei mai inovatori şi talentaţi muzicieni din lume în arta violoncelului clasic şi electric. Solistă pentru producţii de renume precum Iron Man 2, Sherlock Holmes, Inception, Diablo III, Call of Duty, CSI:NY, Tina colaborează cu artişti celebri precum Hans Zimmer, Carlos Santana, Kelly Clarkson, Johhny Marr, The Foo Fighters, Carrie Underwood, Miles Evans, Stevie Wonder, Peter Gabriel, Josh Groban, John Legend, Chris Isaak. Este solista Turneului Mondial ”Michael Jackson – The Immortal”.

Uyanga (Mongolia) este remarcabilă prin vocea etnică extraordinară, fiind unul din puţinii muzicieni din lume experţi în stilul vocal mongolez ”urtiin duu”. Vocea sa a apărut în producţii Google şi Disney, Uyanga reuşind să îmbine armonios acest talent special cu muzica pop şi R&B.

Orchestra Simfonică București este pilonul care va susține acest maraton muzical de 140 de minute. Orchestra a luat ființă în anul 2006 la inițiativa Asociației Philson Young. Prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică, acest proiect educațional are o viziune pe termen lung cu privire la arta interpretării muzicale. Membrii orchestrei, muzicieni reputați ai scenei culturale românești, au fost apreciați de-a lungul timpului fie în calitate de soliști, fie ca membri ai altor orchestre și ansambluri naționale și internaționale. Activitatea acestora a fost distinsă nu de puține ori cu premii acordate de prestigioase jurii din România sau din străinătate.

Ciprian Costin este producătorul și dirijorul evenimentului “The Masterpiece”.  Muzician multivalent care a încantat publicul în roluri de compozitor (U.S.A., Franta, Romania), dirijor (U.S.A) și pianist (Romania, Franța, Germania, Olanda, Italia, U.S.A., Canada), Ciprian este deținătorul mai multor premii internaționale în concursuri de pian, compoziție și informatică (algoritmică, respectiv IT – Microsoft Imagine Cup). Ciprian a studiat tehnici avansate de dirijat pentru Film/TV cu discipoli ai Maestrului Leonard Bernstein, precum şi compoziția cu Maestrul Viorel Munteanu la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași. A absolvit celebra instituţie Berklee College of Music, Boston, U.S.A cu distincţia "Cum Laude".

Programul concertului urmăreşte un traseu cronologic, redat de începutul universului şi formarea galaxiilor -THE TREE OF LIFE, pământul de acum milioane de ani - OUT OF AFRICA, Grecia antică - GOD OF WAR, Imperiul Roman - GLADIATOR, epoca medievală - DRACULA, crime din secolul al 19-lea - SHERLOCK HOLMES, arta figurativă - modernă - MODIGLIANI, viaţa unor categorii sociale din Japonia interbelică -MEMOIRS OF A GEISHA, alternativele istoriei unei religii - THE DA VINCI CODE, viitorul în care subconştientul poate fi controlat prin vise - INCEPTION.

Finalul EPIC prezintă în premieră mondială muzica din TRILOGIA DARK KNIGHT, trimițându-ne către sentimente şi concepte umane general valabile în contextul în care trăim: sacrificiul pentru a schimba lumea în bine, diferenţele enorme sociale, comportamentul psihologic în fata terorismului, idealismul şi credinţa de neclintit care dezvăluie capacităţi umane uimitoare – puterea de autodepăşire, determinând acte altruiste extraordinare.

“To live is the rarest thing in the world” - Oscar Wilde.

Trăiește o experiență emoţională deosebită! - www.TheMasterpiece.ro

Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro, în rețeaua mazaginelor Diverta, la magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu și la casa de bilete a Sălii Palatului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bucuriile-muzicii1/the-masterpiece-traie-te-o-experien-a-emotionala-deosebita