Acțiune de ecologizare Valea Budureasca, județul Prahova

BUCURESTI - 20 mai 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, Industrie, HoReCa

Crama Budureasca a organizat, în data de 14 mai 2024, prima sa acțiune de ecologizare, în Valea Budureasca . O inițiativă care urmărește oferirea unui bun exemplu comunității din care face parte, în cadrul acțiunii: Împreună #CurățămValeaBudureasca!

Voluntarii acțiunii Împreună #CurățămValeaBudureasca

Voluntarii acțiunii Împreună #CurățămValeaBudureasca

”Prin această acțiune de ecologizare dorim să atragem atenția comunității asupra importanței zonei din care fac parte și că aceasta este prima responsabilă în păstrarea tradiției și naturii nealterate. Unul dintre crezurile după care ne ghidăm este: Prețuim istoria /  Suntem natură / Creăm viitorul și suntem determinați să demonstrăm și prin fapte credințele care ne ghidează. Astfel îndemnăm comunitatea, prin puterea exemplului, să acționeze în mod responsabil față de mediu și să urmărească o bună implementare a managementului deșeurior la nivelul fiecărei gospodării.”, a declarat Olga Miloiu, CEO Budureasca.

Ecologizarea s-a desfășurat pe o porțiune de 10 km, de-a lungul unuia dintre drumurile de acees din Valea Budureasca și au participat 100 de voluntari care au adunat circa 1000 kg deșeuri asimilabile colectării selective. 

Asociației Antreprenorilor de Fapte Bune a fost cea care a oferit suportul necesar realizării și implementării primei acțiuni de ecologizare Budureasca. Alături de angajații Budureasca, la acțiune au participat și reprezentanți ai altor instituții: voluntari din partea Liceului Teoretic ”Gh. Ionescu Sisești” Valea Călugărească, Asociația Tineri Voluntari de la Valea Călugărească, Asociația MasterPeace România, alături de autoritățile locale de la Primăria Vadu Săpat și Eximprod Grup.

Au fost subliniate, regulile de colectare selectivă a deșeurilor și faptul că managementul deșeurilor trebuie respectat de toți cetățenii și nu doar de către instituții. De asemenea s-a reamintit importanța arheologică a zonei Valea Budureasca, atât pentru comunitate, cât și pentru istoria zonei și țării. Înconjurată de peisaje pitorești și încărcată de mister, această vale este leagănul viilor Budureasca, unde trecutul și prezentul se întâlnesc într-o armonie perfectă.

Despre Budureasca

Crama și Viile Budureasca se află în inima podgoriei Dealu Mare, pe Drumul Vinului, în localitatea Gura Vadului. Aici se produc vinuri roșii, albe și rosé, preponderant seci si demiseci de pe cele 275 de hectare de viță de vie nobilă. Budureasca creează vinuri din soiuri autentice românești (precum Fetească Regală, Fetească Neagră, Tămâioasă Românescă și Busuioacă de Bohotin), dar și vinuri din soiuri cunoscute în toată lumea (Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay, ș.a.).

În prezent, vinurile Budureasca sunt exportate în 17 țări, cu întindere pe 4 continente. Acestea au câștigat peste 300 de medalii de aur, argint și bronz la concursurile internaționale din întreaga lume.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/budureasca-srl/actiune-de-ecologizare-valea-budureasca-judetul-prahova