Budureasca, primele vinuri românești la Burj al-Arab!

BUCURESTI - 25 septembrie 2017

Comunicat tip General in Industrie, Media / Publicitate, HoReCa

Budureasca atinge o nouă premieră pentru industria vinului din România, după ce o selecție a vinurilor produse de Crama din Dealu Mare a fost introdusă în meniul celebrului hotel Burj al-Arab din Dubai.

Vinurile Budureasca la Burj Al-Arab.

Vinurile Budureasca la Burj Al-Arab.

Pentru prima dată în istoria de 16 ani a hotelului de lux Burj al-Arab se vor regăsi în meniul restaurantului și vinuri românești, produse de Crama Budureasca. Vinurile selecționate de către echipa de experți formată din 7 sommelieri de renume internațional sunt Fume, Chardonnay și Fetească Neagră din gama Premium – gama special creată pentru sectorul HoReCa.

Procesul de evaluare la care au fost supuse vinurile alese a fost unul îndelungat și atent monitorizat de către echipa hotelului, specializată în selecția vinurilor candidate pentru includere. Doar vinurile de excepție, de la cei mai renumiți producători din diferite colțuri ale lumii, și-au făcut loc în meniul hotelului, dovadă fiind și faptul că cele 3 vinuri Budureasca selectate sunt printre cele mai premiate din portofoliul Cramei, obținând împreună peste 40 de medalii internaționale.

Prezentul succes reprezintă doar începutul unei strategii pe termen lung prin care Budureasca își dorește să pătrundă pe piața Orientului Mijlociu, cu accent pe Emiratele Arabe Unite - Dubai. Astfel, în curând, se vor găsi selecții ale vinurilor Budureasca și în meniul altor locații exclusiviste.

Construit pe o insulă artificială, Burj al-Arab este al treilea cel mai înalt hotel din lume, supranumit în mediul hotelier și nu numai ca fiind singurul hotel de 7 stele și, totodată, un adevărat etalon al confortului și luxului.

Despre Budureasca SRL

Viile Budureasca se întind pe 275 de hectare de vie și ascund în mijlocul lor construcția impozantă a Cramei Budureasca, finalizata în anul 2013, ca urmare a unei investiții de peste 6 milioane de euro. Având o suprafață construită de 5200 mp, este cea mai nouă și mai mare cramă din Dealu Mare și deține unul dintre cele mai moderne centre de vinificație din România, cu o capacitate de producție și stocare de 3 mil. litri de vin pe an.

La Budureasca se produc vinuri roșii, albe și rose, vinificate în stilul modern al Lumii Noi de către oenologul Stephen Donnelly. Oenolog cu experiență de peste 30 de ani, Stephen Donnelly este cunoscut sub denumirea de “Flying Winemaker”. Și-a început cariera în Napa Valley, studiind la Universitatea Davis, California, și de atunci și-a confirmat talentul creând vinuri excepționale în Anglia, Ungaria, Africa de Sud, India și România.

Calitatea vinurilor Budureasca este confirmată de cele peste 200 de medalii obținute la prestigioase concursuri internaționale de profil precum Rose du Monde, Mundus Vini, Mondial du Merlot, Decanter, Mondial de Bruxelles, The International Wine Challenge.