Budureasca, un motiv de mândrie pentru România la concursurile internaţionale de profil

BUCURESTI - 8 iulie 2016

Comunicat tip General in Industrie, Media / Publicitate, Agricultura

La mai puțin de 3 luni de la lansare, vinurile Budureasca Organic au primit deja primii lauri la competițiile de profil, după ce juriul de la International Organic Wine Awards a premiat vinurile Budureasca Organic Rose și Merlot cu câte o medalie de argint.

De asemenea, o nouă premieră a fost atinsă de Budureasca la Decanter World Wine Awards 2016, vinul Fume Premium 2015 – sec reușind să obțină primul aur din istoria participărilor României la acest concurs de renume în industria vinului.

Rezultate importante pentru Budureasca la concursurile de profil

Rezultate importante pentru Budureasca la concursurile de profil

 Este un motiv de mândrie faptul că, la scurt timp de la lansarea lor pe piață, vinurile noastre ecologice au reușit să impresioneze deja la concursurile internaționale, fiind o reafirmare a calității lor deosebite și o recompensă bine-meritată pentru eforturile depuse de întreaga echipă. 

Olga Miloiu, Director Executiv BUDUREASCA

Succesul obținut de Budureasca la International Organic Wine Awards 2016 a fost singurul pentru România la această competiție la care au participat peste 1000 de vinuri ecologice din 23 de țări. Punctajele acordate de către juriu pentru vinurile Budureasca Organic Rose și Budureasca Organic Merlot sec au fost de 85, respectiv 87 de puncte din 100, cele două sortimente fiind descrise de către experții din Germania drept “vinuri excelente, remarcabile din punct de vedere senzorial, care trezesc și captează atenția pasionaților de vinuri”.

O altă premieră stabilită de Budureasca este performanța de la Decanter 2016. Compania din Dealu Mare a reușit să câștige medalia de aur pentru vinul Fume 2015 sec, din gama Premium, prima din istoria acestui concurs pentru producătorii români de vinuri. Pe lângă această medalie de aur, Budureasca a reușit să obțină și o medalie de bronz, acordată pentru vinul Tămâioasă Românească 2015 sec, din gama Premium.

Succesele de la Decanter și International Organic Wine Awards au fost comentate de către Directorul Executiv al Budureasca, Olga Miloiu. “Este un motiv de mândrie faptul că, la scurt timp de la lansarea lor pe piață, vinurile noastre ecologice au reușit să impresioneze deja la concursurile internaționale, fiind o reafirmare a calității lor deosebite și o recompensă bine-meritată pentru eforturile depuse de întreaga echipă”, a declarat Olga Miloiu.

Directorul Executiv al Budureasca a adăugat și că “vinurile organice înseamnă nu doar plantație și struguri eco, ci și procese de vinificație și condiționare speciale, certificate eco, iar acestea au devenit posibile printr-o muncă de echipă, coordonată cu succes de Administratorul Dumitru Vârgă și oenologul Stephen Donnelly. Acesta este un sprijin foarte important pentru echipa de vânzări, care crede cu tărie în calitatea produselor și, astfel, succesul nu întârzie să apară. Atât rezultatul de la International Organic Wine Awards, cât și medalia de aur obținută la Decanter confirmă parcursul vinurilor Budureasca la aceste competiții, care, iată, continuă să aducă recunoaștere vinurilor românești peste hotare”.

Despre Budureasca SRL

Producatorul Budureasca este prezent in piata cu gamele Origini si Budureasca, vinuri ce se adreseaza atat cunoscatorilor si colectionarilor, cat si celor ce isi doresc experienta unui vin bun la un pret echilibrat. Vinurile nobile romanesti de la Budureasca isi au radacinile in vita de vie lucrata cu migala si pasiune pe terasele Vaii Budureasca, zona renumita pentru vestigiile celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia. Si cum orice vin are suflet, acesta este adus de pasiunea si daruirea oenologului Stephen Donnelly. Cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, el poarta meritul de a urca vinurile Budureasca pe podiumurile competitiilor internationale si de a aduce vinurile romanesti in competitie directa cu cele mai renumite vinuri din lume.