Marea Medalie de Aur pentru Budureasca la Mondial de Bruxelles!

BUCURESTI - 28 mai 2015

Comunicat tip General in Retail

Budureasca a obținut Marea Medalie de Aur la Mondial de Bruxelles, prestigiosul concurs internațional de vin care a ajuns la cea de-a 21-a ediție. Budureasca și-a asigurat marele premiu cu vinul Origini Sauvignon Blanc 2014 sec, singurul vin românesc de soi pur care a primit această distincție (același premiu fost obținut și de Cramele Recaș pentru vinul Solo Quinta).

Medaliile obținute de Budureasca la Mondial de Bruxelles

Medaliile obținute de Budureasca la Mondial de Bruxelles

 Din cele peste 8.000 de vinuri înscrise la Mondial de Bruxelles, mai puțin de 1% au reușit performanța de a obține Marea Medalie de Aur, iar acesta este un motiv de mândrie pentru Budureasca, mai ales că de mai mulți ani România nu a mai obținut o astfel de medalie. 

Dumitru Vârgă, Administrator.

Alături de Marea Medalie de Aur obținută pentru vinul Origini Sauvignon Blanc 2014 sec, Budureasca a mai câștigat la Bruxelles o altă medalie de aur pentru Fetească Regală 2014 sec, din gama Vine in Flames, precum și alte două medalii de argint, pentru Noble 5 din 2012 – un cupaj roşu unic pe piaţa românească, creat din 5 soiuri nobile de struguri –, respectiv Zenovius 2013 sec, din gama Premium.

Directorul Executiv al Budureasca, Olga Miloiu, a vorbit despre succesul companiei la Mondial de Bruxelles și a evidențiat valoarea acestei certificări, dat fiind că într-o competiție de asemenea anvergură participă un număr foarte mare de vinuri la nivel mondial. Totodată, Olga Miloiu a menționat că “acest rezultat remarcabil nu ar fi fost posibil fără aportul echipei de profesioniști condusă de administratorul Dumitru Vârgă și coordonată de vinificatorul Stephen Donnelly”.

 “Din cele peste 8.000 de vinuri înscrise la acest prestigios concurs, mai puțin de 1% au reușit performanța de a obține Marea Medalie de Aur, iar acesta este un motiv de mândrie pentru noi, mai ales că de mai mulți ani România nu a mai obținut o astfel de medalie.” a declarant Dumitru Vârgă.

La Decanter World Wine Awards 2015, Budureasca a obținut 2 medalii de bronz pentru vinurile Origini Sauvignon Blanc 2014 sec, respectiv Zenovius 2013 sec, ambele din gama Premium.

La International Wine Challenge 2015 vinurile Budureasca au câștigat alte 3 medalii. Tămâioasă Românească 2014 sec Premium a fost medaliat cu argint, în timp ce Fetească Neagră 2013 sec Premium și Fetească Neagră 2014 sec, din gama Vine in Flames, au obținut medalii de bronz.

Alături de medaliile obținute în 2015 până în acest moment, este notabilă și performanța reușită de Budureasca la Asia Wine Trophy 2014, competiție la care producătorul din Dealu Mare a participat în premieră. Cabernet Sauvignon Origini 2011 sec a obținut medalia de aur, în timp ce Daphix (2013 sec), Feteasca Neagră (2012 sec) și Shiraz (2013 sec) din gama Premium, precum și Fetească Regală 2013 demisec din gama Budureasca Standard, au obținut câte o medalie de argint. Rezultatele menționate sunt cu atât mai importante pentru producătorul Budureasca, cu cât ele se încadrează într-o strategie mai amplă a companiei, strategie care vizează pătrunderea pe piețe terțe și intensificarea exporturilor către aceste zone.

*   *   * 

Despre BUDUREASCA:

Brandul Budureasca a fost creat in anul 2009. Viile Budureasca se intind pe o suprafata de 300  hectare situate la o altitudine cuprinsa intre 175 – 400 m,  in inima renumitei podgorii Dealu Mare si in imediata apropiere a rezervatiei arheologice cu acelasi nume. Traseele Vaii Budureasca cuprind 31 de situri arheologice care fac dovada celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia.

Despre VINURI

Vinurile rosii produse la Budureasca sunt obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot, Pinot Noir, Shiraz. Vinurile obtinute din aceste soiuri de struguri prezinta o intesitate coloranta ridicata, culoarea fiind stralucitoare si rezistenta in timp. Vinurile sunt catifelate, extractive si foarte pline, castigand foarte mult prin invechire.

Vinurile albe produse la Budureasca sunt Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Feteasca Alba, Pinot Gris, Riesling si Muscat ottonel.

Vinurile rose de Budureasca sunt obtinute din struguri de Busuioaca de Bohotin, Syrah si prin cupajare in diferite proportii din struguri de Feteasca Neagra, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon.

Nu in ultimul rand, in colectia de vinuri se regasesc si cateva cupaje – creatii deosebie care poarta semnatura de autor a vinificatorului Stephen Donnelly: Noble 5 – un cupaj de 5 vinuri rosii, unic pe piata romaneasca,  Zenovius si Reserve – cupaje din vinuri rosii care si-au consolidat deja locul in portofoliul produselor de succes, Fume, Oro Manisa si Daphix – cupaje din vinuri albe cu o structura si personalitate remarcabile.

Despre CRAMA

Noua crama Budureasca, finalizata in primavara anului 2013  are o suprafata de 5.300 mp fiind una dintre cele mai noi si mai mari crame din Dealu Mare. Crama este ingropata pe 3 dintre laturi pentru a se incadra perfect in peisaj si pentru a beneficia de un control termic ridicat. Prin constructia avangardista si tehnologia de ultima ora utilizata pentru echiparea ei, crama BUDUREASCA este una dintre cele mai moderne crame din Romania, cu o capacitate de productie si stocare de 3 mil. litri vin. Complexul dispune de asemenea de birouri si mai multe spatii pentru degustare cu vedere spre sala baricurilor precum si un magazin pentru desfacere si vanzare. Degustarile organizate la Budureasca sunt o expresie a profesionalismului și a bunului gust pentru a-i multumi si pe cei mai exigenti dintre participanţi.

Pentru mai multe detalii:

Monica Florean

Specialist Marketing

monica.florean@budureasca.ro

Despre Budureasca SRL

Producatorul Budureasca este prezent in piata cu gamele Origini si Budureasca, vinuri ce se adreseaza atat cunoscatorilor si colectionarilor, cat si celor ce isi doresc experienta unui vin bun la un pret echilibrat. Vinurile nobile romanesti de la Budureasca isi au radacinile in vita de vie lucrata cu migala si pasiune pe terasele Vaii Budureasca, zona renumita pentru vestigiile celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia. Si cum orice vin are suflet, acesta este adus de pasiunea si daruirea oenologului Stephen Donnelly. Cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, el poarta meritul de a urca vinurile Budureasca pe podiumurile competitiilor internationale si de a aduce vinurile romanesti in competitie directa cu cele mai renumite vinuri din lume.