NOI MEDALII DE AUR ȘI ARGINT PENTRU BUDUREASCA LA BERLIN WINE TROPHY

BUCURESTI - 3 septembrie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Media / Publicitate

După succesul major de la Mondial de Bruxelles, din prima jumătate a anului, Budureasca reușit să obțină alte 5 medalii – 3 de aur și 2 de argint – la prestigiosul concurs internațional Berlin Wine Trophy . Rezultatele excelente sosite de la Berlin încheie o lună plină de realizări notabile pentru companie, după ce Budureasca a deschis la începutul lui august un magazin de tip insulă în Băneasa Shopping City. Ambele evenimente se înscriu în strategia prin care producătorul de vinuri dorește să își consolideze poziția pe piață.

Medaliile obținute de Budureasca la Berlin

Medaliile obținute de Budureasca la Berlin

 Nu este o surpriză faptul că am obținut până acum 12 medalii de aur și 6 medalii de argint de la prima participare a companiei (2012) la Berlin Wine Trophy. Recunoașterea internationala de care se bucură vinurile Budureasca este rezultatul unui efort de echipă, un rol important revenind oenologului nostru, Stephen Donnelly 

Dumitru Vârgă, Administrator Budureasca

Vinurile care s-au bucurat de recunoașterea experților de la Berlin Wine Trophy au fost Chardonnay (sec, 2014) din gama Premium, Shiraz (sec, 2012) și Cabernet Sauvignon (sec, 2012) din gama Origini, medaliate cu aur, respectiv Zenovius (sec, 2013) și Fume (sec, 2014) din gama Premium, medaliate cu argint.

Directorul Executiv al Budureasca, Olga Miloiu, a ținut să precizeze că participarea la astfel de competiții este un obiectiv esențial pentru companie, din perspectiva extinderii prezenței Budureasca pe piețele externe. “Rezultate ca cele obținute la Berlin Wine Trophy cresc valoarea vinurilor românești și modul în care ele sunt percepute la nivel intern și internațional, a declarat Olga Miloiu.

La rândul său, Dumitru Vârgă, Administratorul producătorului din Dealu Mare, a sesizat că, deși concurența este mai acerbă ca niciodată, vinurile Budureasca nu au lipsit de pe podiumul acestui concurs. “Nu este o surpriză faptul că am obținut până acum 12 medalii de aur și 6 medalii de argint de la prima participare a companiei (2012) la Berlin Wine Trophy. Recunoașterea internationala de care se bucură vinurile Budureasca este rezultatul unui efort de echipă, un rol important revenind oenologului nostru, Stephen Donnelly”, a afirmat Dumitru Vârgă.

Berlin Wine Trophy este o competiție bianuală la care sunt evaluate peste 5000 de probe de vin. Concursul se desfășoară sub patronajul a două dintre cele mai important organisme din industria vinului, OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului), respectiv UIOE (Uniunea Internațională a Oenologilor), fiind considerat unul dintre cele mai importante evenimente de profil. 

***

Despre BUDUREASCA:

Brandul Budureasca a fost creat in anul 2009. Viile Budureasca se intind pe o suprafata de 300  hectare situate la o altitudine cuprinsa intre 175 – 400 m,  in inima renumitei podgorii Dealu Mare si in imediata apropiere a rezervatiei arheologice cu acelasi nume. Traseele Vaii Budureasca cuprind 31 de situri arheologice care fac dovada celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia.

Despre VINURI

Vinurile rosii produse la Budureasca sunt obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot, Pinot Noir, Shiraz. Vinurile obtinute din aceste soiuri de struguri prezinta o intesitate coloranta ridicata, culoarea fiind stralucitoare si rezistenta in timp. Vinurile sunt catifelate, extractive si foarte pline, castigand foarte mult prin invechire.

Vinurile albe produse la Budureasca sunt Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Feteasca Alba, Pinot Gris, Riesling si Muscat ottonel.

Vinurile rose de Budureasca sunt obtinute din struguri de Busuioaca de Bohotin, Syrah si prin cupajare in diferite proportii din struguri de Feteasca Neagra, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon.

Nu in ultimul rand, in colectia de vinuri se regasesc si cateva cupaje – creatii deosebie care poarta semnatura de autor a vinificatorului Stephen Donnelly: Noble 5 – un cupaj de 5 vinuri rosii, unic pe piata romaneasca,  Zenovius si Reserve – cupaje din vinuri rosii care si-au consolidat deja locul in portofoliul produselor de succes, Fume, Oro Manisa si Daphix – cupaje din vinuri albe cu o structura si personalitate remarcabile.

Despre CRAMA

Noua crama Budureasca, finalizata in primavara anului 2013  are o suprafata de 5.300 mp fiind una dintre cele mai noi si mai mari crame din Dealu Mare. Crama este ingropata pe 3 dintre laturi pentru a se incadra perfect in peisaj si pentru a beneficia de un control termic ridicat. Prin constructia avangardista si tehnologia de ultima ora utilizata pentru echiparea ei, crama BUDUREASCA este una dintre cele mai moderne crame din Romania , cu o capacitate de productie si stocare de 3 mil. litri vin. Complexul dispune de asemenea de birouri si mai multe spatii pentru degustare cu vedere spre sala baricurilor precum si un magazin pentru desfacere si vanzare. Degustarile organizate la Budureasca sunt o expresie a profesionalismului și a bunului gust pentru a-i multumi si pe cei mai exigenti dintre participanţi.

Despre Budureasca SRL

Producatorul Budureasca este prezent in piata cu gamele Origini si Budureasca, vinuri ce se adreseaza atat cunoscatorilor si colectionarilor, cat si celor ce isi doresc experienta unui vin bun la un pret echilibrat. Vinurile nobile romanesti de la Budureasca isi au radacinile in vita de vie lucrata cu migala si pasiune pe terasele Vaii Budureasca, zona renumita pentru vestigiile celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia. Si cum orice vin are suflet, acesta este adus de pasiunea si daruirea oenologului Stephen Donnelly. Cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, el poarta meritul de a urca vinurile Budureasca pe podiumurile competitiilor internationale si de a aduce vinurile romanesti in competitie directa cu cele mai renumite vinuri din lume.