Succes de rasunet pentru Budureasca la Mondial de la Bruxelles 2016

BUCURESTI - 25 mai 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Agricultura

Pentru al doilea an consecutiv, Budureasca se întoarce de la Mondial de Bruxelles cu cea mai importantă medalie. Vinul Tămâioasă Românească Premium a obținut Marea Medalie de Aur, fiind singurul vin românesc ce a fost recompensat cu cea mai înaltă distincție. În total, Budureasca a reușit să câștige la Mondial de Bruxelles 2016, alături de Marea Medalie de Aur, alte 5 medalii, dintre care una de aur și 4 de argint.

Cele 6 medalii cucerite de Budureasca la Mondial de Bruxelles.

Cele 6 medalii cucerite de Budureasca la Mondial de Bruxelles.

 Performanțele obținute în 2016 la competițiile de profil le completează și le consolidează pe cele de anul trecut, certificând poziția în top a companiei noastre atât pe piața internă, cât și pe piețele internaționale. Budureasca reușește an de an să reprezinte cu mândrie vinurile românești la aceste concursuri de renume, iar asta se datorează unui cumul de factori deosebit de importanți, precum calitatea strugurilor, sau talentul și priceperea oenologilor 

Dumitru Vârgă, Administrator BUDUREASCA

La doar un an după ce Sauvignon Blanc Origini a obținut Marea Medalie de Aur la Mondial de Bruxelles 2015, a venit rândul unui alt vin din portofoliul Budureasca să bifeze aceeași performanță. Este vorba despre vinul Tămâioasă Românească 2015 sec, din gama Budureasca Premium.

Alături de marele câștigător, alte 5 vinuri din portofoliul Budureasca au atras atenția juriului format din experți din toată lumea: Chardonnay Premium 2015 sec, din gama Premium – medaliat cu aur și Fume 2015 sec, Sauvignon Blanc 2015 sec, Zenovius 2014 sec din gama Premium, respectiv Reserve 2013 sec din gama Origni – medaliate cu argint. Succesul de la Mondial de Bruxelles a fost urmat la scurt timp de un alt rezultat impresionant obținut de Budureasca, de această dată la renumitul concurs Decanter 2016. Compania din Dealu Mare a reușit să impresioneze juriul de la Decanter și a câștigat medalia de aur pentru vinul Fume Premium 2015 sec.

Alte performanțe notabile reușite de Budureasca în 2016 la nivel internațional sunt cele 8 medalii cucerite la International Wine and Spirits Competition, dintre care 4 de argint (pentru vinul Reserve din gama Origini și vinurile Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească și Chardonnay, din gama Premium), respectiv 4 de bronz (Zenovius și Fume din gama Premium, Reserve și Cabernet Sauvignon din gama Origini), precum și medalia de argint cucerită de vinul Chardonnay Premium la Chardonnay du Monde 2016.

“Performanțele obținute în 2016 la competițiile de profil le completează și le consolidează pe cele de anul trecut, certificând poziția în top a companiei noastre atât pe piața internă, cât și pe piețele internaționale. Budureasca reușește an de an să reprezinte cu mândrie vinurile românești la aceste concursuri de renume, iar asta se datorează unui cumul de factori deosebit de importanți, precum calitatea strugurilor, sau talentul și priceperea oenologilor”, a declarat Dumitru Vârgă, Administratorul companiei. Acesta a subliniat totodată faptul că astfel de performanțe nu ar fi fost posibile fără un efort susținut din partea echipei de profesioniști conduse de vinificatorul cramei Budureasca, Stephen Donnelly.

Cea de-a 23-a ediție a concursului Mondial de Bruxelles a fost organizată în orașul Plovdiv din Bulgaria și s-a desfășurat între 29 aprilie și 1 mai 2016. În cadrul competiției, patronată de OIV (Organizatia internationala a Viei si Vinului), cei peste 320 de profesioniști din industria vinului, veniți din toate colțurile lumii, au degustat cele aproape 9000 de probe de vin intrate în concurs.

Despre Budureasca SRL

Producatorul Budureasca este prezent in piata cu gamele Origini si Budureasca, vinuri ce se adreseaza atat cunoscatorilor si colectionarilor, cat si celor ce isi doresc experienta unui vin bun la un pret echilibrat. Vinurile nobile romanesti de la Budureasca isi au radacinile in vita de vie lucrata cu migala si pasiune pe terasele Vaii Budureasca, zona renumita pentru vestigiile celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia. Si cum orice vin are suflet, acesta este adus de pasiunea si daruirea oenologului Stephen Donnelly. Cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, el poarta meritul de a urca vinurile Budureasca pe podiumurile competitiilor internationale si de a aduce vinurile romanesti in competitie directa cu cele mai renumite vinuri din lume.