SUCCES MAJOR PENTRU VINURILE BUDUREASCA LA PREMIILE DE EXCELENȚĂ

BUCURESTI - 16 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Internet

Budureasca a fost cel mai medaliat producător de vinuri românești la Premiile de Excelență acordate de publicația Vinul.ro . Compania din Dealu Mare a reușit să câștige nu mai puțin de opt medalii , dintre care șase de aur și două de argint , un record în ediția din acest an a competiției.

Budureasca a obținut 6 medalii de aur și 2 de argint la Premiile de Excelență Vinul.ro 2015

Budureasca a obținut 6 medalii de aur și 2 de argint la Premiile de Excelență Vinul.ro 2015

Vinurile din portofoliul Budureasca premiate cu medalia de aur au fost Shiraz sec 2013, Reserve sec 2013 și Cabernet Sauvignon sec 2012, toate trei din gama Origini, Fume sec  2014 din gama Premium, cupajul roșu sec Noble 5 și Fetească Regală sec 2014 din gama Vine in Flames, ultimul fiind numit cea mai bună Fetească Regală din România, la categoria vinuri obținute exclusiv din soiuri românești de struguri.

Alături de cele șase medalii de aur, producătorul din Dealu Mare a mai câștigat și două medalii de argint, pentru vinurile Sauvignon Blanc sec 2014 Origini și Fetească Regală 2014 Vine in Flames, de această dată la secțiunea HoReCa.

Cea de-a 7-a editie a Premiilor de Excelență acordate de Vinul.ro a avut loc între 3 și 6 noiembrie la Brașov și s-a axat mai ales pe producătorii de vinuri românești. Juriul care a desemnat câștigătorii a fost format din oenologi și degustători renumiți, veniți atât din țară, cât și din străinătate, somelieri, comunicatori și alți profesioniști care acționează pe piața vinului. Misiunea lor a fost să sprijine vinurile autentice românești, cu scopul de a le promova în rândul iubitorilor de vin din țară și de peste hotare. La competiție au participat 181 de vinuri românești, dintre care 79 au fost realizate din soiuri autohtone. 

*   *   *

Despre BUDUREASCA:

Brandul Budureasca a fost creat in anul 2009. Viile Budureasca se intind pe o suprafata de 300 de hectare situate la o altitudine cuprinsa intre 175 – 400 m,  in inima renumitei podgorii Dealu Mare si in imediata apropiere a rezervatiei arheologice cu acelasi nume. Traseele Vaii Budureasca cuprind 31 de situri arheologice care fac dovada celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia.

Despre VINURI

Vinurile rosii produse la Budureasca sunt obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot, Pinot Noir, Shiraz. Vinurile obtinute din aceste soiuri de struguri prezinta o intesitate coloranta ridicata, culoarea fiind stralucitoare si rezistenta in timp. Vinurile sunt catifelate, extractive si foarte pline, castigand foarte mult prin invechire.

Vinurile albe produse la Budureasca sunt Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Feteasca Alba, Pinot Gris, Riesling si Muscat ottonel.

Vinurile rose de Budureasca sunt obtinute din struguri de Busuioaca de Bohotin, Syrah si prin cupajare in diferite proportii din struguri de Feteasca Neagra, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon.

Nu in ultimul rand, in colectia de vinuri se regasesc si cateva cupaje – creatii deosebie care poarta semnatura de autor a vinificatorului Stephen Donnelly: Noble 5 – un cupaj de 5 vinuri rosii, unic pe piata romaneasca,  Zenovius si Reserve – cupaje din vinuri rosii care si-au consolidat deja locul in portofoliul produselor de succes, Fume, Oro Manisa si Daphix – cupaje din vinuri albe cu o structura si personalitate remarcabile.

Despre CRAMA

Noua crama Budureasca, finalizata in primavara anului 2013  are o suprafata de 5.300 mp fiind una dintre cele mai noi si mai mari crame din Dealu Mare. Crama este ingropata pe 3 dintre laturi pentru a se incadra perfect in peisaj si pentru a beneficia de un control termic ridicat. Prin constructia avangardista si tehnologia de ultima ora utilizata pentru echiparea ei, crama BUDUREASCA este una dintre cele mai moderne crame din Romania, cu o capacitate de productie si stocare de 3 mil. litri vin. Complexul dispune de asemenea de birouri si mai multe spatii pentru degustare cu vedere spre sala baricurilor precum si un magazin pentru desfacere si vanzare. Degustarile organizate la Budureasca sunt o expresie a profesionalismului și a bunului gust pentru a-i multumi si pe cei mai exigenti dintre participanţi.

Despre Budureasca SRL

Producatorul Budureasca este prezent in piata cu gamele Origini si Budureasca, vinuri ce se adreseaza atat cunoscatorilor si colectionarilor, cat si celor ce isi doresc experienta unui vin bun la un pret echilibrat. Vinurile nobile romanesti de la Budureasca isi au radacinile in vita de vie lucrata cu migala si pasiune pe terasele Vaii Budureasca, zona renumita pentru vestigiile celei mai dense asezari umane stravechi din Dacia. Si cum orice vin are suflet, acesta este adus de pasiunea si daruirea oenologului Stephen Donnelly. Cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, el poarta meritul de a urca vinurile Budureasca pe podiumurile competitiilor internationale si de a aduce vinurile romanesti in competitie directa cu cele mai renumite vinuri din lume.

Taguri: premiivinuriargintbudureascavinul.romedalii