Proiectul "DN1 -Traseu de Bun-Simt Turistic" continua la Brasov prin reamenajarea celei de a patra parcari

Brasov - 20 octombrie 2021

Comunicat tip General in CSR

Proiectul “DN 1 - Traseu de Bun-Simt Turistic”, realizat in parteneriat cu CNAIR - DRDP Brasov, continua cu reamenajarea celei de-a patra parcari pe DN1.
Cu prijinul Eco Synergy SA si Stratos Management SRL, parcarea situata in zona Timisul de Jos, Km. 156 +850, stanga, va fi reamenajata cu cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor, panouri cu mesaje educative privind managementul deseurilor, scrumiere si masa cu banci pentru turistii care se opresc pentru popas in parcare.

Parcare Timisul de Sus,

Parcare Timisul de Sus,

            Eco Synergy SA si Stratos Management SRL s-au alaturat campaniei Bun-Simt Turistic din dorinta de a creste responsabilitatea fata de protectia mediului la nivelul intregii tari, pentru a asigura un mediu cat mai curat generatiilor viitoare. Eco Synergy a sprijinit in luna august si reamenajarea parcarii de la Cotul Donului, una dintre cele mai mari si mai poluate parcari de pe DN1. Mentionam ca prin proiectul “DN 1 - Traseu de Bun-Simt Turistic” ne-am propus reamenajarea tuturor parcarilor si refugiilor de pe tronsonul Bucuresti-Sibiu, iar primul tronson supus reabilitarii este zona cuprinsa intre Azuga si Sibiu.

            Toate parcarile se reamenajeaza din fonduri private, provenind din sponsorizari si donatii, iar implicarea companiilor private este esentiala in realizarea obiectivelor din cadrul proiectului, in total urmand sa fie reamenajate peste 90 de parcari si refugii, afectate de deseurile aruncate la intamplare de participantii la trafic.             Chiar daca proiectul este la inceput de drum, putem spune ca semnalele sunt pozitive si suntem increzatori in proiectul nostru deoarece, in urma monitorizarii continutului containerelor instalate, am constatat ca deseurile au fost aruncate la cosul potrivit in proportie de 70%.                     Multumim Stratos Management SRL si Eco Synergy SA pentru sprijinul acordat proiectului nostru! Impreuna schimbam mentalitati si comportamente. Impreuna facem Romania mai curata!

ECO SYNERGY este o organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, cu acoperire națională. Preluarea responsabilităților de mediu reprezintă pentru ECO SYNERGY nu doar conformarea cu legislația specifică, ci și un pas important în educarea societății și protejarea mediului.

 

STRATOS este o companie care oferă consultanță în domeniul protecției mediului și servicii de mediu pe întreg teritoriul României, printr-o echipă experimentată de specialiști de mediu. Prin serviciile de mediu oferite, STRATOS asigură partenerilor săi respectarea obligațiilor ce le revin conform legislației de mediu și, în același timp, crește responsabilitatea față de mediu, astfel încât să asigure o economie și o societate sustenabilă.

Cu respect, Cristina Predoiu Initiator campanie Bun-Simt Turistic Tel: 0766 059 887

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bun-simt-turistic/proiectul-dn1-traseu-de-bun-simt-turistic-continua-la-brasov-prin-reamenajarea-celei-de-a-patra-parcari